Blog

Maestrul Simonei Popescu a fost Gellu Naum. Maestrul lui Radu Vancu a fost Mircea Ivănescu. Maestrul lui Dumitru Crudu a fost Gheorghe Crăciun. Nu știu cine a fost maestrul lui Anatol Moraru. E un mare mister. În Bălți. Maestrul lui Moni Stănilă a fost Șerban Foarță. Maestrul lui Alexandru Vakulovski, probabil, a fost Alexandru Mușina.
După ani, ucenicii Simona Popescu, Radu Vancu, Dumitru Crudu, Anatol Moraru, Moni Stănilă și Alexandru Vakulovski au devenit maeștri. La tabăra de creație din Orheiul Vechi. Ucenici au fost tinerii scriitori din Republica Moldova. Pentru patru zile.
Printre ucenici a fost și maestrul Ion Buzu.

Comentarii(10)

  1. Te încumeţi, Gheorghe, să scoţi un volum de maestrul Ion Buzu?

    1. @vladimir b.: Maestrul Ion Buzu va apărea, dar asta nici chiar maestrul Buzu nu știe, la Casa Editorială Herg Benett.

  2. Ei, asta chiar e o veste bună! O imensă supriză – o carte de debut poetic, la spatele poetului. Chiar mai există minuni în lumea editorială.
    Merci de veste)

    1. @vladimir b.: Poetul parcă știe, parcă nu știe. Ca poetul.

  3. Aseară am mai citit cîteva poeme din Ion Buzu, şi zău că am rămas cu o foarte bună părere despre “simţirea lui poetică”, atît de autentică…cum nu am mai întîlnit de foarte multă vreme la moldoveni!

    1. @vladimir b.: E bun. Pe alocuri, îmi aduce aminte de „autenticul” Ion Bolduma.

  4. Să fiu sincer, cărțile Casei Editoriale Herg Benett mi se par transparente. Nu se văd pe nicăieri. Ce distribuție o fi avînd? Vom ști, oare, cînd cartea lui Ion Buzu va exista?!?

    1. @vladimir b.: S-ar putea întâmpla ca nici Buzu să nu știe. Sau să revenim la un dublu debut: același volum la două edituri. Că se aud vorbe prin târg că Buzu apare la altcineva. Vom vedea.
      Cartea de poezie nu prea e iubită de librari. Asta-i realitatea.

  5. m-am bucurat să avem o conversație despre un poet. aici, pe șest, după multe luni de cînd s-a consumat subiectul. mai ales că acest bilet nici nu a întrat în cartea ”Miercuri când era joi”! poate că totuși apare Buzu la ”Cartier”?

    1. @vladimir b.: Mai vedem. Dar cred că pentru Buzu e important să apară la o editură bucureșteană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt