Blog

Poți aduce cărți de acasă.
Poți procura cărți din librărie. Gândește-te că este un cititor care nu-și poate permite să cumpere o carte.
Fii sigur că peste ani gestul tău va fi răsplătit. Și acel cititor care azi nu-și permite să cumpere o carte, datorită cărții tale, mâine va putea procura cărți pentru altul. Care azi nu-și permite să cumpere o carte. Dar azi are nevoie de ea.
Poți lua o carte care n-o găsești în altă parte. E cavalerește s-o aduci  înapoi. Nu e criminal să ți-o păstrezi, dacă ți-a plăcut atât de mult. Și vreai să revii la ea.
E bine să știi că o carte se citește în două săptămâni.
Maculatura nu este acceptată. Spațiul este limitat.
Bucură-te de carte. Împreună cu cei împătimiți de carte.
Polițile pentru Schimb de carte au fost instalate azi la Librăria Vărul Shakespeare și Librăria9.
Unica condiție: pe foaia de titlu scrieți „Schimb de cărți.Ion Gheorghe (poate fi și un pseudonim sau poreclă, poate fi lăsat și o dată de contact). 3 decembrie 2009”. Ca să fie vizibil că aceste cărți nu intră în datele contabile ale librăriilor.
La Librăria9 editura Cartier a lăsat pe raftul „Schimb de cărți”: „O istorie a miracolelor” de Bouflet și „Maestrul și Margarita” de Bulgakov. Iar la Librăria Vărul Shakespeare am pus pe raft „Iisus contra Iisus” de Mordillat și Prieur și „Paludes” de Gide.
Inițiativa acestui proiect îi aparține Olgăi Răileanu. Noi încercăm să oferim doar niște spații suplimentare.
Olga, mă-nclin în fața ta.

Comentarii(10)

  • Victoria

  • 14 ani în urmă

  incantata de acest proiect 🙂
  ii fac share pe facebook! si in grupul “Eu citesc!”
  Cu drag,
  Victoria

 1. ma faceti sa aduc si eu o carte…sa aduc, sa nu aduc?

  1. @Victor Nichitus: Nu știam că ești fată mare. Cu zestre.

 2. E surprinzator! Cartier, sunteti genial! O munca enorma in promovarea culturii cartii! Bravo! Voi aduce si eu cateva carti!

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Ingenioasa idee. Foarte!

  • frietzl

  • 14 ani în urmă

  Da, frumoasa ideea. Si frumos jocul. Eventual, strecurati si niste biletele in carti. 🙂
  (P.S. vreai – vrei; politile – politele)

  1. @Frietzel: Mulțumesc. P.S.: Epure.

 3. Proiectul Schimb de carti este o initiativa bookblog.ro, prin intermediul Asociatiei Invictus, si nicidecum a Oglai Railean. Este incorecta informatia pe care ati publicat-o…
  Si mai incorect este faptul ca probabil aveti informatia asta de la Olga …
  http://www.bookblog.ro/asociatia-invictus/

  1. @Alexandra: Probabil că ai dreptate. În fond, e important că există. Nu mă interesează paternitatea proiectului. Mă interesează ca el să existe. Constant. Logic. Și pe mult timp. De când a dat iarna pe aici lumea a cam uitat de raftul de la Librăria 9. Vărul Shakespeare a fost închis. Raftul va fi mutat la Casa Cărții. Am o părere despre tot felul de inițiative, lansate cu mare tam-tam, la început, cu proiecte de finanțare sau perspective de finanțare și după aia date uitării. Necondiționat și nesilit de nimeni, rafturile cu ”Schimb de carte” sunt în continuare. În Librăriile Cartier. Să fie inițiativă bookblog.ro! Dacă sunt pretenții, oricum, puteți lua și aduce cărți pentru rafturile respective. Luați, aduceți, citiți cărți fără campanie, fără denumire, fără Olga Răileanu, fără bookblog.ro. Așa. Pur și simplu.

 4. Si pe noi ne intereseaza sa existe si atata tot, de aceea nici nu am insistat atunci cand Olga nu ne-a mai raspuns la mailuri si a continuat sa organizeze pe cont propriu. Dar chestia asta deranjeaza… Cred ca intelegi.
  Legat de parerea ta, Schimb de carti nu a fost niciodata un proiect finantat si nici cu perspective de finantare, toti cei care organizeaza in toate orasele si restul echipei fac voluntariat.
  Oricum, ma bucur ca se face totusi ceva. Asta e important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt