Blog

Consiliul Municipal Chișinău a respins dreptul de utilizare a toponimicului Chișinău în denumirea postului Radio Chișinău.

Radio Chișinău este parte componentă a Radio România. Și-a început emisia la 1 decembrie 2011. Și e considerat de fondatori ca o revenire a postului Radio Basarabia, deschis în 1939. N-am înțeles de la bun început care au fost calculele și de ce postul nu s-a numit firesc Radio România Chișinău. Probabil, să nu-i deranjeze pe sensibilii chișinăuieni cu România. Deja nu mai contează. Pentru toponimicul Chișinău din titlul postului e nevoie de decizia Consiliului Municipal Chișinău. Conform legislației RM. Consiliul nu vrea s-o dea.

Ultimul Consiliu Municipal s-a mai remarcat:

  1. prin încercarea de a iniția un referendum împotriva cedării terenului fostului stadion republican pentru Ambasada SUA;
  2. prin amenințarea lui Klimenko la adresa consilierilor PAS, care „se vor agăța de roțile” ultimului avion american din Chișinău. Textul a apărut inițial pe Unimedia. Apoi a fost șters.

Klimenko așteaptă talibanii la Chișinău. Și este sigur că vor veni.

Dacă nu putem face șicane americanilor și românilor în parlament, ca pe vremurile lui Voronin și Dodon, atunci, măcar, local, mizerii de scurtă durată, în Chișinău.

Dacă ajung talibanii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt