Blog

Este adevărat. Tania, domnișoara aceea drăguță și firavă de la Librăria din Centru, a născut. Ultima zi de lucru a fost 30 septembrie. Peste câteva zile a născut o fetiță. Peste două săptămâni a trecut cu pruncul pe la librărie. Îi era dor de cărți și de librărie.
Noi ne bucurăm pentru ea.
Și.
Caut librar. Caut librar bun. Să poată zâmbi, fiind din Chișinău. Să poată vorbi despre orice carte, chiar dacă nu a citit-o. Să poată convinge fiecare al doilea vizitator să cumpere o carte din Librăriile Cartier. Acest vizitator să fie atât de mulțumit de recomandarea librarului încât peste două săptămâni să vină după altă carte. Pe care s-o recomande tot librarul. Și tot mulțumit să rămână. Să aibă caracter, dar și cei șapte ani de acasă. Să nu fi lucrat niciodată în ”Obșcepit” sau ”Knigotorg”. Să înțeleagă că librăria începe din fața ușii și se termină la ultima carte din polița de sus. Chiar dacă nu știe cele zece porunci, oricum să le respecte. Să iubească cartea. Și să fie sigur că meseria de librar e cea mai frumoasă din lume. Apropo, în nomenclatorul profesiilor din Republica Moldova noțiunea de ”librar” nu există. Există echivalentul ”vânzător”. Nu vreau vânzători.
Ne puteți scrie pe: librariadincentru@cartier.md. Dacă credeți că puteți fi librar. Atenție: numărul de nou-născuți la Cartier e foarte mare. Consultați astrele și dorințele.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt