Blog

Președintele țării îl naște pe Eminescu moldovean și îl omoară român. Altă născătoare de Eminescu îl face moldovean și îl omoară universal.
Un candidat neînfricat în unionism și ctitor de biserici la Ciocana vine cu o bibliotecă Eminescu să i-o dăruiască polițistului care a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Vulcănești. Polițistul l-a tras pe dreapta pentru depășire de viteză. Îi oferea omului o amendă. În „limba de stat”. Șoferul nu o voia nici în rusă, mite în română. Nimeni nu vrea amenzi. Nici în rusă. Nici în română. Nici în italiană. Asta-i a mea. Eu, ca prostul, o voi plăti. Mi-a venit prin poștă. Într-o superbă limbă italiană pe care o cunosc de la nouă luni. Ai intrat în zona centrală a orașului Milan fără taxa de centru. Ai vrut Cina cea de taină? Fii bun și achit-o. Iată contul. Fără „limbă de stat”, fără atitudinea patriotică a bașcanului Găgăuziei, fără răspunsul patriotic al poliției naționale, fără comentariile experților în drepturile minorităților, fără „mociti na meste i oni srazu vspomneat russkii”.
Într-un sat din Căușeni se întâlniră trei ciobani. Fără apus de soare s-au pus pe băut. Fără a se pune la cale s-au luat la bătaie. Doi la unul. Când au văzut că acel unu mai respiră, înfuriat, unul dintre cei doi a luat toporul și i-a dat în cap. Ca în baladă.
În Strășeni, alți viteji, i-au luat semnăturile unui colector de semnături pentru candidatul Grosu. Pe înserate. Și le-au rupt. Colectorul era o doamnă de 65 de ani.
În Copăceni, Sângerei, alți indivizi, încă neidentificați, fără știre în mass media națională, au intrat în casa unui pensionar. Văduv. Care toată vara și toamna a crescut trei porci și un vițel. Ca să facă niște bani. În ajun de Revelion i-a vândut. Tipii au intrat. Au luat banii. Și i-au desfigurat fața omului. Sicriul n-a fost deschis. Ca să nu sperie oamenii de la înmormântare.
Alți indivizi i-au scos șuruburile, lăsând doar unul, de la mașina Maiei Sandu. Să-i sară roată pe meleagurile Republicii Moldova. Ca să țină minte întâlnirile cu alegătorii. Un actual democrat de vază, fost marcant deputat comunist, ironizează a doua zi, după știre, că a verificat „piulițele” de la propria mașină. „Piulițele sunt pe loc.” Alt justițiar, luptător aprig antimafie, îi cere poliției să-i ia permisul Maiei Sandu. „Când pornești, de fiecare dată, verifici cele 20 de piulițe.”
Un donjuan de Călărași a filmat-o/fotografiat-o pe propria iubită în poze/film indecent. Acum o șantajează cu ele. Vrea bani pentru a nu le face publice.
„Ne diorgaisea, pei ceai!”
 

Comentarii(4)

  • vladimir afanasiev

  • 5 ani în urmă

  Știam că găndiți și scrieți bine. Mă bucur ,că sunteți înzestrat cu un umor fin,pe care în vremurile de altă dată î-l întălnem în ”Chipăruș”Bravo,maestre!

  1. @Vladimir Afanasiev: Merci. Am lucrat o juma de an la „Chipăruș”. Am scris cerere de primire moldovenește și cea de demisie deja românește.

  • Radu

  • 5 ani în urmă

  Fiecre trebuie să se uite în oglindă, toți răspundem de faptele noastre. “Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra în ea”

  1. @Radu: M-am uitat în oglindă și m-am speriat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt