Blog

Moscova ne spune că unicii patrioți ai Moldovei sunt socialiștii.

Socialiștii moldoveni in corpore în Duma rusă
Socialiștii moldoveni in corpore în Duma rusă

Patrioții s-au dus la Moscova. Pentru o lecție de patriotism. Moscova iubește Chișinăul. A interzis în Rusia exportul de vinuri „made in Moldova”. Apoi a interzis exportul de fructe și legume. Apoi a interzis exportul de carne și lactate. Apoi n-a mai avut ce interzice. Unicul export acceptat de Rospotrebnadzor din Republica Moldova sunt socialiștii. Cu TVA rambursat la importator.
Socialiștii, adevărații patrioți ai Republicii Moldova, au făcut o fotografie de grup. Și din patriotism au oferit-o Republicii Moldova.
SUA a găsit cel mai prost drum din Republica Moldova: Sărăteni – Soroca.  L-a reparat.
Traseul Sărăteni - Soroca
Traseul Sărăteni – Soroca

Ca cetățenii Republicii Moldova, patrioți adevărați și nepatrioți, să poată circula în siguranță. Apoi, deloc patriotic, SUA a identificat niște case ale bătrânilor din satele RM și le-a instalat semnale antiincendiu. Cel puțin, să salveze o viață, două ale bieților bătrâni.
SUA a identificat că agricultura RM fără irigare este din evul mediu. Cum dă dumnezeu. Și a început să implementeze sistemele de irigare.
România a identificat grădinițele din RM. Trebuie reparate. Ca viitorii patrioți și nepatrioți ai RM să crească sănătoși.
Chinezii au investit în camerele video de pe drumurile din RM. Ca patrioții și nepatrioții din RM să nu moară din prostie în accidente rutiere.
Moldovenii, adevărați patrioți ai țării, se pregătesc să ia examenul de patriotism. Testele sunt făcute la Moscova. Se permite copiatul. E doar și asta o tradiție patriotică.

Comentarii(8)

  • Florin O. Z.

  • 9 ani în urmă

  “Patrioții” se poate citi “Patri(h)oții.” Conform cuiva.

  1. @Florin O.Z.: Se poate. Dar mi se pare un pic mai grav chiar. Niciodată „trădătorii de patrie” nu s-au numit patrioți.

  • Catalin

  • 9 ani în urmă

  Da, George, da… Vezi? Ce ti-e si cu patriotii si patrioatele astea, alea. Nu conteaza. Incrucisarea de drumuri tot ramane. Si asta conteaza.Cel putin cam asa se sugereaza prin intretaierile expuse. Uite: nu ghicesc , dar chiar ca nu ghicesc cam pe unde s-ar afla Vestul, Estul…Vad numai niste panglici gri retezate din foarfeca si un orizont mult prea indepartat,insa priponit in ceva ce seamana a sat.

  1. @Catalin: Parcă e din „Hronicul Găinarilor” de Busuioc: „ce seamănă a sat”.

  • Mircea

  • 9 ani în urmă

  Astea de la Moscova nu lasa nimic la întîmplare. Folosesc orice posibilitate pentru a împiedica pierdera controlului asupra statelor limitrofe. Si o fac în stil stalinien, cu teroare. Deci, nu ne putem dori decît doar o “nenorocire” la ei, ca la noi sa fie mai bine. De fapt ei si-o doresc prin faptele lor. Nu e prea crestineste dar e langajul lor.

  1. @Mircea: Ducă-se pe pustii! E o vorbă neaoșă.

  • Andrei

  • 9 ani în urmă

  Acordul la plural: SUA “au găsit” şi nu “a găsit”, şi aşa mai departe: “l-au reparat”, “au identificat”, etc. Bun textul 🙂

  1. @Andrei. OK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt