Blog

Unele medii bucureștene, ar zice alesul meu prieten din Strada Toamnei (eu aș fi fost mai tranșant: mediile bucureștene), au scris și vorbit despre alegătorii basarabeni, care și-au dat masiv votul pentru AUR, surpriza parlamentarelor 2020.

Dacă toată România ar fi votat ca basarabenii, atunci Senatul și Camera Deputaților ar fi arătat așa:

 1. PNL – 40%
 2. PMP – 35%
 3. USR-PLUS – 11%
 4. AUR – 9%

În Republica Moldova au votat peste 37.600 de alegători. Este a doua diasporă ca număr de electori, după Italia, unde au votat peste 48 de mii de alegători.

Comentarii(3)

  • Eudochia

  • 4 ani în urmă

  Din punctul meu de vedere,cu aceste rezultate Senatul și Camera Deputaților ar fi functionat bine!
  !

  1. @Eudochia: Va fi bine și în configurația actuală.

  • Iuliu

  • 4 ani în urmă

  Hai sa nuantam! Cetatenii rm ce au si cetatenie romana, deci pot vota in romania, vor alege, alaturi din aia din canada sau italia si solidari cu ei 2 senatori si 4 deputati. Simplu. Voturile pt psd, pmp, ce partid doriti se contabilizeaza ca procent. Sa fiu mai explicit, in momentul in care 40 la suta din 37 de mii au votat pnl, tocmai ati trimis, prin redistribuire, cativa excroci in parlament. Excroci care nu pot localiza judetul lapusna, interbelic, pe harta. In cel mai fericit caz il cauta prin maramures. Sa nu ma intelegeti gresit, pnl, psd, pmp… Acelasi lucru. Iar referitor la aur, stati calm. In 5 luni nu mai exista. Cumpara partidele mari la bucata. Parlamentar de patlamentar. Haurar…. Vedeti ce bine am facut ca nu am mers la vot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt