Blog

584218_original
În curând, la Cartier, va apărea o nouă ediție din cartea canonică a diplomaților și politologilor: Popoarele, statele și frica. O agendă pentru studii de securitate internațională în epoca de după Războiul Rece de Barry Buzan.
Prima ediție în română a celei de a doua ediții englezești a apărut la Cartier în anul 2000.
Noua ediție românească va costa șapte euro. Cartier și editorul englez, foarte înțelegător, va corupe cititorul cu 26 de lire. Prețul originalului englez e de 31 de lire.

Comentarii(9)

    • ghinionista

    • 10 ani în urmă

    Stimate dle editor, Gheorghe Erizanu! Va multumesc pentru cartile pe care le recomandati cititorilor. As vrea sa-mi lasati si mie un exemplar din Agenda si va rog frumos sa ma iertati pentru o politica eronata, pe care am promovat-o in odaia cu muscate. Vina e a mea. Sa ma ierte distinsul scriitor Vladimir Besleaga (de fapt, e unul dintre condeierii mei dragi! Si-Acasa tot mai rar el vine…), sa ma ierte un alt Maestru scriitor, care a stiut cum sa-si elogieze casa parinteasca, mama, nucul de la poarta. In fine, de mortuis aut bene, aut nihil… Ana Lupan, Aureliu Busuioc… Aureliu Busuioc (Spune/mi Gioni!, pe cand bunicul era nepot, Singur in fata dragostei, Hronicul!) m-ar fi palmuit cu inteligenta lui, cu harul de a plasmui idei convingatoare care se integreaza in circuitul de valori. Valori care se transmit, se accepta si se promoveaza la 360 de grade (la pachet!)

    1. @ghinionista: N-am vorbit niciodată de Ana Lupan alături de Aureliu Busuioc. Cei patru prozatori ai anului 66 sunt: Ion Druță, Aureliu Busuioc, Vladimir Beșleagă și Vasile Vasilache. Am făcut și o selecție din ceea ce au scris ei. În cazul când am avut acceptul lor. Sau al urmașilor lor.

    • Ion

    • 10 ani în urmă

    Aureliu Busuioc e marea ratare a celor ce nu l-au cunoscut în viaţă, însă puteau atât de lesne să o facă. Doar după ce citeşti unul câte unul romanele sale, înţelegi ce ai pierdut.

    • Florin O. Z.

    • 10 ani în urmă

    Sigur, imaginea de sus sugerează că ar fi timpul pentru o separare a capetelor gemenilor “siamezi” de pe corpul unei orătanii jumulită de pene, aflată pe fugă. Vom vedea.

    1. @Florin O.Z.: Dacă Vă spun că imaginea bicefală a fost pusă de vineri, iar arma nucleară a ucrainenilor care a fost „poșiol nahui” a dat primele rezultate luni pe la amiază, atunci pot să mă fac futurolog.

    • ghinionista

    • 10 ani în urmă

    Corect. Perioade diferite, dar aceleasi probleme. E doar o presupunere. Lucrurile is cam incalcite cu Ana Lupan. Asa mi se pare. Mi-am cerut iertare de la Dvs. Dumnezeu mi-e martor. Decizia va apartine. Si la urma urmei, capul plecat sabia nu-l taie…Cititorului ii apartine cartea. El o alege. O citeste. Daca n-o intelege, o reciteste. Cauta raspuns la intrebari. Uneori e naiv, alteori rateaza. Se ridica. Merge mai departe. Dar crede in ideea scriitorilor care-s corecti cu cititorii, care stiu sa dea un sfat potrivit. Doar literatura te inalta, te educa, te face om. Imi plac cartile scriitorilor basarabeni… Asta le voi spune urmasilor mei. Si ma vor crede. Pentru ca vreau sa mai fiu romantica si sa cred in povesti.

    1. @ghinionista: E dreptul suprem al cititorului.

    • fata nefatarnica, un studiu in futurologie

    • 10 ani în urmă

    A subaprecia cititorul, care intelege jocurile alor mari, e dreptul editorului. Atunci cand cititorul are ochi, urechi si poate citi in carti (cartile), el isi da seama cine este domnul x, care-s acele 12 puncte (celebrul film sovietic cele 12 primaveri, ce-i cu Hronicul gainarilor. Unde a ajuns gaina, cate capete are, cat de bolnava este… Cititorul le asociaza si le discerne pe toate. Cititorul stie ca scriitorii lovesc in el. Stie mai mult decat ar crede scriitorii. Scriitorii au luptat ei inde ei pana nu demult(Totentanz( si acum au trecut la cititori. Cititorii(ele) is prosti (proaste),(curve, prostituate, pline-preapline, spioane, fatarnice…CINE-I FARA DE PACAte. Mai bine plec la o manastire, decat sa ascult barfele voastre. Sunteti ca niste farisei. Scrieti carti frumoase pentru noi, cititorii. Ne amagiti, ne hraniti cu bombonica, ne dati sperante… In realitate, situatia e inversa. Faceti comentarii la bloguri si nici prin cap nu va trece ca cititorul va citeste ideile si se uita la circul asta care se intampla in jur. Poti sa-ti codifici sufletul, insa nu stilul. P.S. Am gresit mult in viata mea, cu fapta, cu vorba, cu privirea, dar cand vad un circ de prost gust, ma face sa prind ura pe oameni…

    1. @fata nefatarnica: Unii scriitori urăsc oamenii. Unii scriitori încurcă oamenii cu îngerii. Unii editori au păcate mari. Alți editori au păcate mici. Suntem diferiți. De aia uneori stropim florile din ghiveciuri, așezăm cărțile pe raftul bibliotecii, ne întristăm, ne bucurăm, ștergem praful. Facem lucruri mărunte. Ca să nu ne doboare lucrurile mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt