Blog

„E bine și-așa rău cum e”. E o vorbă din Bistrița, auzită de poetul Claudiu Komartin.
Ministerul Culturii al Guvernului Filat a repartizat și anul acesta, ca și guvernele Ciubuc, Tarlev, Sangheli, Greceanâi și restul, fără concurs, suma de peste un milion de lei editurii de stat „Cartea Moldovei”. Maculatura de un milion de lei urmează să ajungă în biblioteci. Pregătiți rafturile. Proști am fost. Proști vom rămâne. Vom fi luminați din lecturile lui Lupan, Bucov, Istru, Șalari. Pe banii noștri.

Comentarii(8)

  1. 🙁

  2. oare de ce?

    1. @Sylvi: Deoarece ne place „Sat uitat” de Andrei Lupan.

  3. ce facem?

    1. @Corina: Hăulim.

    • mitru perea

    • 14 ani în urmă

    das is nedrept

  4. las’ ca vine o noua echipa la “cartea moldovei”. asa sper. s-ar putea sa ma implic si eu, daca nu emigrez 🙂
    iar eu – recunosc cu toata modestia – obisnuiesc sa fiu cel mai bun in domeniul in care ma implic 🙂
    dar asta nu inseamna deloc ca s-a “impartit” corect. ar trebui sustinute mai multe edituri. mai eles acelea care stiu gramatica, au gust literar si fac coperti frumoase. trei criterii minime pentru piata de carte din RM. altfel, e mare jale pe scena editoriala – amatoristica – basarabeana. sunt socat de ceea ce gasesc prin carti. exceptiile – adica editurile bune, exigente – se cunosc.
    dar, mai ales, trebuie reabilitat “redactorul de carte” in RM – o profesie, o vocatie, un prieten al scriitorilor, un creator generos…

    1. @Vasgar: Eu văd lucrurile un pic altfel. Statul este obligat să susțină cartea. Cartea bună. Cum poate fi creat acest mecanism? Oricum. Dar numai nu așa. Chiar dacă schimbi echipa, problema rămâne. Komuniștii îmi spuneau că ei sunt statul și vor da bani la editurile de stat. Am vaga impresie că statul acum este al altora. Care, de asemenea, vor avea grijă de editurile de stat. Și nu de carte.
      Despre redactorii de carte. Au îmbătrânit cam toți. Cu atâta grijă a statului față de carte. Voi reveni, sper, cu desecretizarea unor documente ale Guvernului Filat vizavi de carte.
      Pe curând.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt