Blog

Vă anunț cu tristețe: în curând vor cădea frunzele. Și Chișinăul va deveni gri. Insuportabil de gri. Și atunci va veni depresia.
O poți amâna.  Cu alcool, cu o încercare de a abandona fumatul, cu un roman amoros, cu lectura unei cărți cumpărate astă vară, cu tăiatul frunzei la câini (ministerul Mediului a interzis arderea frunzelor).
O poți amâna, dacă mergi pe strada Kogălniceanu. Seara. Vei găsi o grădiniță cu pereții în lumini. Este un proiect artistic realizat de Pașa Brăila.
O poți amâna, dacă mergi pe șoseaua Hâncești. Ziua. Vei găsi pe dreapta o grădiniță cu pereții pictați de Lică Sainciuc.
„O pată de culoare”. Așa sună proiectul. Care amână depresia.
Dacă nu te ajută, atunci ia un ciocan, pune degetul (nu contează care) pe nicovală (sau pe orice suprafață solidă) și lovește-l cu toată depresia din tine. Esențial e să ajungi până la înmugurire. La primăvară. Când îți va crește unghia la loc.

Comentarii(8)

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Sunt 2 feluri de pete de culoare: petele în descrestere care vor fi inundate de gri, si petele de culoare care vor inunda tot peizajul. Am constatat si eu aceste pete de culoare în toamna aceasta, poate am avut norocul sa dau peste ele, dar totus sunt. Mi se pare ca sunt în crestere dar “à moyen terme”. Trebue sa iesim din iarna, sa avem grija de putinele monumente care mai sunt în tara, de drumuri si …de oameni.
  În privinta ciocanului, mai bine sa-i tai degetul celui(celor) ce-si bat joc de oameni.

  • Mutilatul

  • 13 ani în urmă

  Hai sa nu taiem degete totusi!

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  propun sa facem un concurs de degete intre politicieni,cate dou trei javre de la fiecare partid,inclisiv si din opozitie.dupa aia luam ciocanul,secera daca e cazul si …cum propuneat mai sus,pak pak si scapam de stres.

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  @Mutilatu: aveti dreptate, am spus-o din fierbinteala, dupa principiul: daca nu noi pe ei atunci ei pe noi. Dar nu sunt sigur ca acest principiu dicotomic e valabil în situatia data.
  Altceva, blândetea noastra ne este o povara. Ne-au fost deja taiate degete.

  1. @Mircea, @Catalin Codru, @Mutilatul: Frumoasă și constructivă polemică. Între timp. sunt cu unghia de la degetul mare, mâna stângă, înnegrită și cu degetul mare, de la mâna dreaptă, zdrelit. Cu ocazia asta am aflat că un idiot a elaborat flaconul, dopul și capacul aiurea pentru verde de briliant. Vorbesc de Made in Moldova. Te faci verde peste tot. E mai uman așa decât să-ți tai o ureche.

  • Liliana

  • 13 ani în urmă

  Unii pictori transforma soarele cu ajutorul unei pete galbene, altii transforma o pata galbena in soare. (Pablo Picasso)

  1. @Liliana: Îmi place Picasso. E ca Barca. Nu-l înghit pe Dalli. E ca Real-ul.

  • madridist din talpa

  • 13 ani în urmă

  Nu inseamna ca Dalli a fost mai rau ca Picasso…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt