Blog


Viorel Mardare se simțea slăbit și vlăguit din iarnă. A crezut că e o răceală. A umblat pe la medicii Chișinăului. Care l-au examinat, l-au trimis să treacă testul SIDA. I-au zis că nu are SIDA. I-au zis că nu are pneumonie. I-au dat pungi de pastile. De plămâni. De inimă. De cap. De ochi.
Apoi Sergiu Prodan l-a urcat în mașină și l-a dus să treacă examenul medical în Germania. Vineri au venit rezultatele. Verdict: cancer.
Asta-i istoria bolii.
Viorel Mardare este unul dintre cei mai talentați regizori din generația tânără. Care și-au trăit tinerețea într-o țară care a făcut un film și jumătate în 25 de ani. Viorel Mardare a făcut spoturi publicitare. Câteva dintre ele au intrat în crestomațiile genului.
Viorel, această țară n-are nevoie de tine. Ea are nevoie de trolli, de lingăi, de pupcuriști, de șmecheri, de pierde-vară, de cozi de mătură.
Dar viața merge înainte. Pentru micile bucurii cotidiene. Pentru ele te scoli și mergi. Cei buni reușesc.
Iar tu ești bun.
Pentru donații online accesați https://www.gofundme.com/viorel-must-go-on
Donațiile fizice pot fi făcute la sediul Atelier S. Prodan (or. Chișinău, str. Kogălniceanu, 25, ap.1). Informații suplimentare: +373 79900100 (Alexandrina) sau +373 79999833 (Ghenadie).
Salvează
Salvează

Comentarii(4)

  • Mircea

  • 6 ani în urmă

  E trista aceasta istorie despre boala lui Viorel Mardare. Dar sper sa nu fie fatala, caci cancerul astazi se vindeca într-o mare masura. O schimbare radicala în viata dumisale l-ar putea salva. Si un tratament adecvat.

  1. @Mircea: Sperăm. Și credem.

  • Angela

  • 6 ani în urmă

  Da eu cred că nu lingăii, ci oamenii sunt Țara, iar oamenii au arătat azi cât de mult îl iubesc. Iata de ce cred că Țara are nevoie de el. Sănătate, Viorel!

  1. @Angela: Și eu cred. Sper că proporția poate fi schimbată. Viața merge înainte. Împreună cu Viorel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt