Blog

Prin librăriile din Chișinău a apărut o nouă categorie de cumpărători: părinții înfuriați. Unii dintre ei nici nu prea știu ce e aia o librărie. Alții intră și se sperie de numărul de cărți adunate într-un spațiu atât de mic. Alții riscă să intre cu copiii. Copiii vor ca bunii lor părinți să le cumpere cărți. Alții intră resemnați: oricum voi cheltui 500 de lei pe cărțile care le dorește copilul. Alții sunt nervoși. E pus pe drumuri de proprii copii. Caută librării. Puncte de reper noi în spațiul geografic din creierul stresat de crize economice și politici oculte. Alții, cu o dragoste imensă pentru propriile odrasle, caută cu grijă și bună-creștere manualele pentru lumina ochilor lor.
Atât că manuale în acest septembrie nu sunt. Nu știu ce a făcut vechea guvernare în alte domenii. Dar în cel editorial dezastrul îl încep a simte și părinții.
Nu am mari speranțe nici în viitorul apropiat. Doar să apară linoleum în loc de parchet în clădirea în reconstrucție a Parlamentului. Iar prin Chișinău să umble oameni cu căști de protecție în cap. Pentru o eventuală protecție a puținii logici care mai găzduiește anumite capete cu viză de reședință în Basarabia.
Exodul de creiere lasă o realitate de Tarkovski. Care o fi fiind mai bună ca cea de Orwell. Chiar e mai bună. Dar e o ceață densă de toamnă târzie pe un peisaj cu linoleum. La un început de septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt