Blog

Paulo Coelho a găsit vinovatul.
Cititorul a fost ucis de Joyce. James Joyce. Cu Ulise-le lui. „Atunci când scriitorii scriu pentru colegii lor, atunci când scriu pentru formă”, spunea autorul Alchimistul-ui la lansarea noului său roman, cel de-al 22-ea, ei ucid dragostea pentru lectură.
Asta înseamnă că unul din 99 de români a citit Ulise. Iar locuitorii sectorului Ciocana din Chișinău, unul ca unul, au citit Ulise.
Ulise este un roman scris de James Joyce. Un irlandez cu ochelari rotunzi. Care scria în engleză. Tradus în română de Mircea Ivănescu. Este foarte voluminos. Are o mie de pagini. Unii au zis că e roman pornografic. De aia nu se studiază în liceu.
Până la Ulise mai poți prinde niște scriitori. Dacă ești licean. Și nu ești de la Ciocana.

Comentarii(4)

  • Zenu

  • 12 ani în urmă

  Paolo Coelho nu face literatură. Textele lui înregimentează. El e Osho, Aum şi Shinrikyo. Paolo Coelho substituie nişte prejudecăţi cu alte prejudecăţi şi bagă ideile sub capac. Cred că e nevoie şi de astfel de scriitori. Care fac altceva decât literatură.
  Lui James Joyce îi place să se joace. E adevărat că cele peste 1000 de pagini sunt scrise pentru 1 cititor din 99. Şi, foarte posibil, că nici unul de la Ciocana. Tocmai din acest motiv insinuările lui Coelho nu au nici un sens. Joyce are alibi. Cititorul de la Ciocana nu a fost ucis de Joyce fiindcă deja era mort. James Joyce scoate ideile de sub capac. Jonglează cu ele. Îţi arată (fără ca să te înregimenteze) că fiecare om îşi scrie propria sa odisee.

  1. @Zenu: E un fel al lui Coelho de a se pune alături de Joyce. Oricum, în raftul bibliotecii cărțile celor doi nu se găsesc alături.

  • Zenu

  • 12 ani în urmă

  Mda.. Pe Coelho trebuie de-l mutat în secţiunea “Religie şi spiritualitate”. Oricum se vinde bine.

  1. @Zenu: Poate fi și la carte motivațională. Mai degrabă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt