Blog

”Nașul” le știe pe toate. Filmul ”Nașul”. Am înțeles de ce politicienii se duc la înmormântările oamenilor de cultură și nu la evenimentele culturale. Vezi ”Nașul”. Mafioții apar împreună doar la înmormântări. Nu-i vezi la spectacole, la lansări de carte sau la seri culturale. Cei cu soții mai răsărite apar periodic poate la balet. Politicienii au același comportament. Primul apare Don Corleone. Apoi mâna dreaptă. Apoi mâna stângă. Apoi tipul care va fi jertfit. Mai la coadă e rândul bufonului. Care de obicei se bagă în fotografiile de grup lângă Don Corleone. Doar în fotografii. Sunt triști. Sunt demni. Au flori împerecheate. Costume negre. Cămăși albe. Ținută impecabilă. Și o senzație de haită. Din altă specie. Privesc moartea de sus. Ei hienele și noi suricatele. Ei știu. Este un Dumnezeu al hienelor. Și un Răstignit pentru suricate.

Comentarii(6)

  • petra

  • 15 ani în urmă

  DA!

 1. Pentru contextul la care s-ar putea sa te referi, mai exacta ar fi comparatia cu “Brigada”. Cu deosebirea ca aia din “Brigada” sint tineri si, zice-se, vor binele proletariatului. E de discutat.

 2. Ai facut o fixatie pentru “brigada”, Igor?! Nimic nu se poate compara cu “The Greatfather”. Orice comparatie, e din alt film:)))

 3. Acum am terminat de privit “Naşul”. Pentru prima dată. Senzaţii stranii şi totodată foarte cunoscute.

  1. @Eugen: Are Puzzo, autorul romanului, o părere despre editori. Ăștia nu pot vinde nicio cutie de caviar la prețul de 10 cenți. Dar mite cărți. Și sunt de acord. Dar dacă revenim la filme, în aceeași linie, recomand Casino.

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Înmormântările mafioților au putut să fie atât de maiastru redate doar de doi italieni (americani), Mario (Gianluigi) Puzo și Francis (Ford) Coppola. Ulterior, în anii târzii 1970 și anii timpurii 1980, lumea mafiotă (atât cea subterană cât și cea “vizibilă”) a fost efectiv lichidată în orașul New York City și ulterior în întreg statul New York de un alt italian (american), procurorul (Rudolph William Louis) – cunoscut ca Rudy – Giuliani.
  Absolut deloc întîmplător, ci absolut logic și normal.
  Așa și la noi, nimeni nu va putea să-i prezinte în toata splendoarea goliciunii lor satanice pe cei vânduți, corupți, tâmpiții și imbecili decât românii înșiși (di pe ambele maluri prutene).
  Nimeni nu va putea să-i înlăture definitiv și irevocabil pe cei corupți, vânduti, imbecili și tâmpiți decât românii înșiși (de pi ambele maluri prutene).
  Așa și la noi, fii-va.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt