Blog

Președintele Dodon, deputații socialiști, președintele de onoare al PD, Diacov, s-au lansat într-un atac de mahalagioace împotriva Curții Constituționale.

De-a lungul timpului toți acești juni critici s-au declarat și au utilizat noțiunea „suntem stataliști” rasați la cafeaua de dimineața, la prânz, la ceaiul de la ora 5 și la cină. Pentru ei „suntem stataliști” e un fel de a spune Tatăl nostru în fața camerelor de luat vederi.

Curtea Constituțională este statul. Săgețile lor asupra Curții nu este un punct de vedere într-o democrație. E un atac direct asupra statalității Republicii Moldova. O încercare de a dărâma cu târnăcopul statalitatea.

Curtea asigură și garantează viața puterilor statului și ale cetățenilor. Atunci când juri pe Constituție nu e chiar ca un spectacol de negocieri la Nobil, filmat cu camera ascunsă. Jurământul se depune la vedere. Or ai jurat pe Constituția Republicii Moldova, or ai comis un sperjur cu mâna pe Constituția Republicii Moldova.

Revocarea lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al CC nu trebuie căutată pe coclauri conspiraționiste. Președintele Dodon l-a pârât atunci când s-a erijat în atotștiutor și a vorbit despre convorbirea telefonică și informarea din primă sursă cu Țurcan. Președintele Dodon l-a mai pârât din nou pe Țurcan, chiar dacă nu a spus numele, atunci când a anunțat public când va avea loc examinarea pe fond a constituționalității Acordului de împrumut cu Rusia. Informația oficială a CC încă nu era publică.

Nu cred în conspirații și jocuri de șah ale politicienilor noștri. Obișnuiți cu mici găinării, ar putea zbura, cel mult, prin coteț, de la un cuibar la altul. Ca să numere ouăle altora.

Iar Curtea Constituțională este obligată să-și apere independența. Pentru ca actele Curții să fie definitive și fără drept de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt