Blog

Mi-a scăpat vreun accident din biografia lui Hemingway?
8 iulie 1918. Frontul italian. Lovit de fragmentele unui proiectil de mortieră. 227 de schije. Genunchiul drept zdrelit de o mitralieră austriacă.
Iunie 1942 – martie 1944. Pielea feței a fost distrusă, fiind expusă soarelui din larg în timpul vânării submarinelor germane cu Pilar, făcând un cancer al pielii. Din această cauză a fost nevoit să-și lase barbă.
Mai 1944. Londra. A ieșit cu capul prin parbrizul unei mașini. Și-a provocat o rană care a fost prinsă cu vreo 60 de copci. Și o comoție cerebrală.
Toamna 1944. În apropierea Parisului.  Împreună cu celebrul fotograf de la Life Robert Capa, ducându-se cu motocicleta spre un avanpost al colonelului Lehman, au nimerit sub tirul mitralierilor germane. S-au aruncat jos și Hemingway a intrat cu capul într-un zid. Comoție cerebrală.
20 iunie 1945. Cuba. Ducând-o pe Mary la aeroport a pierdut controlul mașinii și și-a lovit din nou capul de oglinda de bord, și-a fracturat patru coaste, și-a rănit grav genunchiul drept.
22 ianuarie 1954. Congo Belgian.  Avionul cu care se plimbau, evitând un stol de ibiși, a agățat firile telegrafice, fiind nevoit să aterizeze forțat  lângă cascadele Murchison. Hemingway și-a dislocat umărul drept. Au apărut primele necrologuri despre moartea scriitorului. Salvați de o șalupă, ajung la Butiaba.
23 ianuarie 1954. Congo Belgian. Butiaba. Riginald Cartwright, un pilot angajat pentru găsirea lor, se oferă să-i ducă la Entebbe. La decolare avionul ia foc. Pilotul sparge geamul și o salvează pe Mary. Hemingway a fost nevoit să spargă o portieră cu capul. Ca să poată ieși din avionul în flăcări. Peste câteva luni, după o radiografie în Europa, avea să fie diagnosticat: două coaste fracturate, deplasarea ficatului, strivirea unui rinichi, paralizia sfincterului, luxarea brațului și umărului drept, fisurarea craniului, pierderea vederii și auzului pe partea stângă.
13 februarie 1954. La sud de Mombasa. În așteptarea începerii unei partide de pescuit, Hemingway s-a dus să stingă rugul. A căzut în flăcări, provocându-și arsuri de gradul doi și trei.

Comentarii(2)

    • alina

    • 12 ani în urmă

    Accidente (cu consecinte) suficiente ca sa devii depresiv. Si sa te sinucizi. Cu arma de vanatoare, la 2 iulie 1961, in casa sa din Ketchum.

    1. @alina: Probabil. Până în 67, cred, sinuciderea a fost un accident. După 67 sinuciderea a fost sinucidere. E vorba de acel interviu în care ultima soție recunoaște că era vorba, totuși, de o sinucidere. Ca și tatăl său, prin 1928.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt