Blog

Drumul spre Garâna l-am făcut vineri.
Rovineta am cumpărat-o din vamă. Din buticul cela unde stă un tip gras, mititel, leneș și vorbăreț. Care îți spune că o rovinetă costă 3 euro și 65 de cenți. Dacă îl întrebi de unde s-au luat 65 de cenți, atunci îți explică că acela e TVA-ul. De fapt, rovineta cu tot cu TVA inclus face fix 3 euro. Restul îl pune în buzunar tipul mititel. Și diferența de curs, și lipsa de rest. Ei niciodată nu au rest.
Pe drumurile României creștinii sunt cei mai fericiți. Trinitas-ul îl prinzi în toate văgăunile. Altă variantă ar fi România Actualități. Cu știri din oră în oră. Până la șapte seara știrile erau ok. La știrile de la opt, probabil, noii ideologi ai radioului au ajuns la știri. Imparțialitatea a rămas la știrile de la șapte. La opt Antonescu este spilcuit și prezentat ca un Făt-Frumos. Iar Ponta este aproape calul care mănâncă jăratec. Băsescu devine tot mai mic. La știrile de la ora opt.
Trei nopți cu jazz. Noaptea de sâmbătă cu jazz excelent. Poate cu excepția acordeonistului. Mă rog. Publicul a fost încântat și de el.
Căutăm complexul de mori de apă. Într-un sat sârbesc. La intrare e un panou: Uniunea Europeană a dat bani pentru salvarea liliecilor. Din complexul de mori de apă găsim o moară. Aflăm că nu suntem unicii care caută morile.
Înapoi am ales alt drum. M-am plictisit să fac patru kilometri într-o oră la intrarea în Sebeș. România nu s-a plictisit. De mulți ani. Sebeșul îi ogoaie pe șoferii obișnuiți cu autostrăzile Europei.
La România Actualități discursul lui Antonescu îmi aduce aminte de discursul lui Voronin din 2009. Noi suntem independenți și suverani. Europa e rea. Aflu că Ponta încă n-a expediat răspunsul lui Barroso. La știrile de vineri Ponta își asuma răspunsul imediat.
Era luni.
Era o țară pitorească. Foarte frumoasă. Aproape ingenuă.

Comentarii(8)

  • Catalin

  • 12 ani în urmă

  George, m-ai dat gata s-am pcicat pra space !!
  Apai, sa scii ca si io mi-s hotarat sa fac on drum la Chisinau. Cu arplanu, ca doar n-o pcica cu mine prasta munce!!Iau arplanu ge la Cimisoara!
  Zau, vorbesc serios George!! Un lucru te rog sa-mi spui. Daca trebuie sa am pasaport sau pot sa merg doar cu Cartea de identitate ?In vest noi asa plecam acuma, cu cartea de identitate. In Ungaria merg aproape saptamanal la Giula la baile termale. Dar daca trebuie , imi fac si pasaport. Tu ai fost la Garana cu masina, vad ca.
  Scuze ca iti scriu din astea pe blog.
  Si pentru ca tot vorbisi de Actualitati, cred c-ai aflat cum s-or desumflat basicile de la Bucuresti. A aparut raportul de tara pe justitie si e nasol rau de tot. In fine ,s-a dus dracului Schengenul! Chiar si idiotii cei mai utili si-au pus mari sperante in el. Asta e, George:domnia si prostia se plateste scump. Traiasca Partidul Comunist Roman ! Ura !!! De trei ori , din toate piepturile, URA!! S-apoi la gara !

  1. @Catalin: Prin Europe mai mergeți cu buletinul sau cartea de identitate. În Republica Moldova puteți intra doar cu pașaport.

  • Ion

  • 12 ani în urmă

  Place expresia “presedintele” în loc de “preşedintele interimar” la Pro TV. Ce canal de ştiri este independent, înainte obişnuiam pe hotnews.ro să stau, acum nu mai ştiu unde să mă informez.

  1. @Ion: E război total. Toate canalele tv sunt ale mogulilor. B1 nu ajunge pe aici. Te uiți pe presa străină. Sau te uiți la History. Sau nu te uiți pe nimic media. Poate pe o carte.
   La o întrebare a unui ziarist român despre interviul din El Pais Ponta răspunde că îi pare rău că a vorbit cu ziaristul în engleză. Și acela nu l-a înțeles bine. Mai bine vorbea în spaniolă. Peste o habă de timp a apărut varianta video al acelui interviu. Jurnalistul spaniol l-a întrebat și l-a ascultat pe Ponta în română.

  • Zenu

  • 12 ani în urmă

  Sâmbătă a fost Nils Petter Molvaer? E super-tare norvegianul. Am avut ocazia să-l aud la Bucureşti că pica mai la îndemână decât Gărâna.

  1. @Zenu: A fost Molvaer. Apropos, pentru prima dată în spațiul românesc el a fost la Chișinău.

 1. Molvaer nu a călcat niciodată în MD! Eu l-am ascultat de două ori la Gărîna, şi o dată la Ostrava.
  Niciodată la Bucureşti…
  nik bärtsch a fost cel care a spart ghiaţa la noi,în MD, apoi în România a devenit mai adulat decît la el în ţară…

  1. @vladimir b.. Îmi pun cenșă în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt