Blog

Frederic Beigbeder a fost la Chișinău. Pe o noapte. Într-un club de noapte. La o colecție de modă. A unei creatoare de modă.
Cei care au fost în sală nu știau cine-i Beigbeder. Iar cei din Chișinău care știau că Frederic Beigbeder este autorul romanelor 99 de franci sau Dragostea durează trei ani n-au fost în sală.
Și un anunț trist pentru cei care care l-au cunoscut pe scriitorul francezi Frederic Beigbeder în acel club de noapte din Chișinău:
„Într-o dimineață, ascultând radioul din întâmplare – nu o mai făcuse de cel puțin trei ani – Jed află de moartea lui Frederic Beigbeder, la vârsta de 71 de ani. Se stinsese în locuința lui de pe coasta bască, înconjurat, potrivit postului de radio, de „afecțiunea celor apropiați”. Jed fu convins de cele auzite. Din câte își aduce aminte, era ceva într-adevăr la Beigbeder care putea stârni afecțiunea și invoca prezența „celor apropiați”; ceva ce nu exista la Houellebecq, iar la el nici atâta: era un fel de familiaritate cu viața”.
E  din Harta și teritoriul. Romanul prietenului său, Houellebecq.

Comentarii(8)

  • cris

  • 10 ani în urmă

  auzisem si eu de trecerea prin targ a lui Beigbeder si ma gandeam “mmm, poate a fost la vreo prezentare de carte, poate a facut chestii interesante prin oras, poate s-a luminat Chisinaul de prezenta lui” si nu, tristut

  1. @cris: Au fost niște „revelate”.

  • Cristi

  • 10 ani în urmă

  De parca din cartile sale nu e clar ca el mai degraba viziteaza o petrecere privata decat o lansare de carte.
  Si nu, nu sunt de acord: Personal am fost in sala (lucram) si stiu de Beigbeder si lucrarile sale. Si cunosc minim 10-15 oameni care stiu de scriitorul Beigbeder si au fost acolo.

  1. @Cristi: Cei 10-15 erau cei care „lucrau” acolo?

  • cris

  • 10 ani în urmă

  bine c-a fost macar asta 🙂
  am citit primavara asta “Un roman français” si ma gandeam ce-ar fi sa stau cu el la un ceai sa-l intreb dublu si alte chestii care mi-au placut din roman, pacat ca n-am apucat

  1. @cris: Păcat. Beigbeder ar fi plecat din Chișinău cu o altă imagine.

  • Rod Udar

  • 10 ani în urmă

  Recunosc, cu tristețe firească, că pînă la citirea acestui eseu habar n-aveam cine Frederic Beigbeder ar putea fi. Între timp, datorată puterii de „săpare” a Internetului, m-am mai luminat. Un pic.

  1. @Rod Udar: Da. E un scriitor mai mult pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt