Blog

În noiembrie se vor împlini 20 de ani de la căderea Zidului de la Berlin. Am scos deja din tipar „După douăzeci de ani de la căderea Zidului. Europa reconfigurată” de Pierre Verluise în traducerea Gabrielei Șiclovan. O carte plină de informații, date ce au marcat sau continuă să marcheze istoria contemporană. De la cum și cine a făcut revoluția română până la constatările seci: „Candidații potențiali (ai UE, n.mea) sunt următorii: Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Serbia… și Kosovo” (pagina 173).
La pagina 184: „…pare dificil să-ți imaginezi UE înfruntând brutal Rusia pe terenul Transnistriei, deci al Moldovei. În iulie 2008, un expert OSCE mărturisește: „Există, la Moscova, o reflecție asupra negocierii de ansamblu care ar putea fi purtată pentru a consolida anumite „linii roșii” în Europa. Pentru ruși, neutralitatea Moldovei a devenit de curând miezul dezbaterii”. Capitolul se numește „Ucraina și Moldova, vecinătate comună cu UE și cu Rusia”.
Peste o săptămână vom scoate din tipar „Căderea Zidului din Berlin și a comunismului pe înțelesul nepoțelei mele Sooazig” de Marc Ferro.
Iar luni vă așteptăm la lansarea cărții „Statele Unite și lumea moștenite de Obama” de Catherine Durandin. Cartea scrisă în franceză a apărut în premieră în română. Iar Obama încă nu era nobeliar.

Comentarii(4)

  • Catalin

  • 15 ani în urmă

  D-le Erizanu, aceste titluri care le citara-ti le-am intalnit in orasul meu natal si m-a mirat relativa “viteza ” cu care au aparut in urbe, tocmai de pe… planeta Moldova. In fine, nu asta am vrut sa zic. Sunt destule carti ale editurii dv cu interes real pt cititorii din RO. Dar, intreband, aflu ca au fost si nu mai sint. Adica au fost intr-u singur exemplar si … gata! Nu trimiteti decat putine exemplare in Ro din “prinţipu” sau va este frica sa nu le cumpre prea multi? As mai putea da unele exemple dar ma opresc. Sper ca nu mi-o luati in nume de rau!!!

  1. @Catalin: Cărțile sunt aduse conform comenzilor librarilor locali.

  • Viorel

  • 15 ani în urmă

  Cazut-a zidu’ dar praful mai persista…

  • Catalin

  • 15 ani în urmă

  Da, aveti dreptate. Intre timp am facut niste mici investigatii si m-am convins ca defectiunile sunt la … librari. Mi-au confirmat insa ca pot face comenzi prin net . Fireste , la cerere si cu certitudinea cumpararii. E ok!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt