Blog

După miezul nopții facem 15 ani.
Ne găsiți.
La Librăria din Centru vă așteaptă Emilian Galaicu-Păun, scriitor și redactor-șef al editurii Cartier, Ala Neamțu, director librărie, Nina Mășcăuțanu, librar, Cristina Duduță, librar și multă carte. Și maratonul poeților. Mascota librăriei: scriitorul Emilian Galaicu-Păun. Librăria e deschisă până la miezul nopții.
La Librăria9 vă așteaptă Dorin Onofrei, traducător și redactor, Anișoara Oboroc, director librărie. Și maratonul poeților. Și multă carte. Mascota librăriei: scriitorul Dumitru Crudu. Librăria e deschisă până la miezul nopții.
La Librăria din Hol vă așteaptă Valentin Guțu, lingvist și redactor, Tamara Șveț, director librărie. Și maratonul poeților. Și multă carte. Mascota librăriei: scriitorul Iulian Filip. Librăria e deschisă până la 21.
La Librăria Vărul Shakespeare vă aștept eu, Veronica Voroniuc, director librărie. Și maratonul poeților. Și multă carte. Mascota librăriei: scriitorul Vladimir Beșleagă. Librăria e deschisă până la miezul nopții.
La Casa Cărții vă așteaptă Inga Druță, redactor și lingvist, Ana Mândru, director librărie. Și maratonul poeților. Și multă carte. Mascota librăriei: scriitorul Constantin Cheianu. Librăria e deschisă până la 21.
Scriitorii, rockerii, interpreții anunțați  în afiș vor fi cu lecturi și recitaluri la ore diferite în librăriile noastre. Ulterior lista a fost completată și cu alte nume.

Comentarii(12)

 1. Mai ales pentru ca am multe carti scoase de voi, va urez toate cele excelente si drum bun mai departe! 🙂

  1. @liviu Drugă: Muțumim. Sper să vă convingem în continuare că facem cărți bune.

  • Alexandru Macovei

  • 14 ani în urmă

  …v-am gasit si dupa 15 ani,,,sa traiti ca trebuiti…va cuprind pe toti cu mult drag – Coroban, Erizanu, Gutu, Paun… si va doresc sanatate, pentru ca in rest stiti ce aveti de facut…din West Palm Beach, Florida SUA acelas Alexandru Macovei…al_macovei@yahoo.com

  • Alexandru Macovei

  • 14 ani în urmă

  …v-am gasit si dupa 15 ani,,,sa traiti ca trebuiti…va cuprind pe toti cu mult drag – Coroban, Erizanu, Gutu, Paun… si va doresc sanatate, pentru ca in rest stiti ce aveti de facut…din West Palm Beach, Florida SUA acelas Alexandru Macovei… al_macovei@yahoo.com

 2. Dle Gh. Erizanu!
  Felicitari multiple pentru aniversare! As fi vrut sa fi scris eu gandurile de mai jos, dar a facut-o colega mea Svetlana Nastas, care e o cititoare devotata, sotul ei kilometreaza pe zi cartile citite…. O invidiez! Iata ce mi-a scris, acceptand invitatia mea la aniversarea Dstra, dar care eu, cu parere de rau, nu am reusit s-o realizez. A plecat fara mine la libraria din Centru si in semn de protest ca nu am mers mi-a scris urmatoarea scrisoare (pe care o voi publica in numarul urmator al revistei noastre, la pagina de editor!)
  Cartier
  Azi, nu am o carte, azi vin din partea Invatatorului Modern cu un LA MULTI ANI, Cartier !!!
  15 ani. Pentru un om e o virsta in care se cere dreptul de maturiate, se abandoneaza fortat copilaria, pentru istorie e aproape nimic, dar pentru o editura din RM – curaj .
  5.03.2010, ora 17.57 min. am coborit scarile in libraria din Centru cu punctualitatea la brat si cu tot ce mi-a dat Dumnezeu (trup si suflet, intelectul cred ca l-am achizitionat in drumul minusculei mele vieti pamintesti) am deschis usa.
  Printre cartile pregatite de a se autosavura, cufate cu reduceri de 15 %, se perindau ochii invitatilor. E dificil, dar mai degraba nici un om nu si-ar prabusi trupul intr-o librarie pe e un asa timp bacovian condimentat cu prepozitia re-, primavara si iarna de mana amindoua si ploua si ninge si ninge si ploua, mai ales, cind vicisitudinile devin pe timp de criza axis mundi, dificil, dar nu imposibil, asa ca lasati poarta larg deschisa si lumina-n casa aprinsa ca e aniversare la Cartier, 15 ani si cei care te iubesc si te urasc cu vorba, cu fapta si cu gindul iti sunt alaturi.
  Am trecut si eu printre rafturile chitite din ambundenta (ca de obicei), in scopul de a fi partasa masei devoratoare de carte, dar nu prea mult, ca in 7 minute oboseala imi si facu invitatie de a ma instala pe canapea. Da, dar unde e Emil… sa fie oare timpul vinovat, ii baricadeaza drumul celui ales ??? o nu, … doar e Emil imprivizibilul…saruturi smechere au alergat de pe un obraz pe altul, salutari … lalele… atmosfera s-a dinamizat si totul a inceput… A fost bine… timpul s-a topit intr-o picatura de transpiratie a sufletului, a incarcerat dorul cu admiratia pentru oamenii care fac o istorie a intelectualitaii din Moldova, iar noi, invatatorii ne vrem moderni, dar nu fara edituri ca si Cartier. Gratie lor suntem auziti si prin intermediu lor devenim mai buni, prin ei formam si ne formam.
  LA MULTI ANI
  Sper sa va placa! Ca pe mine m-a facut tare geloasa!

  • petrache marin dorin

  • 14 ani în urmă

  stimate domnule Erizanu as dori sa cumpar cartea d-lui sandu grecu Povestea unui vis de vara petrache 0723 855121 bucuresti

  1. @Petrache Marin: Puteți comanda cartea la partenerul nostru din București: Codex 2000, str. Toamnei , nr.24, tel: 210 80 51, e-mail:romania@cartier.md

  • Mariana Marin

  • 14 ani în urmă

  AZI, NU AM O CARTE, AZI VIN DIN PARTEA INVATATORULUI MODERN CU UN LA MULTI ANI, CARTIER !!!
  15 ani. Pentru un om e o vârstă în care se cere dreptul de maturiate, se abandonează forţat copilăria, pentru istorie e aproape nimic, dar pentru o editură din Republica Moldova – curaj.
  5.03.2010, ora 17.57 min. am coborât scările în librăria din Centru cu punctualitatea la braţ şi cu tot ce mi-a dat Dumnezeu (trup şi suflet, intelectul cred că l-am achizitionat în drumul minusculei mele vieţi pământeşti) am deschis uşa.
  Printre cărţile pregătite de a se autosavura, cufate cu reduceri de 15 %, se perindau ochii invitaţilor. E dificil, dar mai degrabă nici un om nu şi-ar prăbuşi trupul într-o librărie pe e un aşa timp bacovian condimentat cu prepoziţia re-, primăvara şi iarna de mână amândouă şi plouă şi ninge şi ninge şi plouă, mai ales, când vicisitudinile devin pe timp de criză axis mundi, dificil, dar nu imposibil, aşa că lăsaţi poarta larg deschisă şi lumina-n casă aprinsă că e aniversare la Cartier, 15 ani şi cei care te iubesc şi te urăsc cu vorba, cu fapta şi cu gândul îţi sunt alături.
  Am
  trecut şi eu printre rafturile chitite din ambundenţă (ca de obicei), în scopul de a fi părtaşă masei devoratoare de carte, dar nu prea mult, că în 7 minute oboseala îmi şi făcu invitaţie de a mă instala pe canapea. Da, dar unde e Emil… să fie oare timpul vinovat, îi baricadează drumul celui ales ??? O, nu, … doar e Emil imprevizibilul…săruturi şmechere au alergat de pe un obraz pe altul, salutări … lalele… atmosfera s-a dinamizat şi totul a început… A fost bine… timpul s-a topit într-o picătură de transpiraţie a sufletului, a încarcerat dorul cu admiraţia pentru oamenii care fac o istorie a intelectualităţii din Moldova, iar noi, învăţătorii ne vrem moderni, dar nu fără edituri ca şi Cartier. Graţie lor suntem auziţi şi prin intermediul lor devenim mai buni, prin ei formăm şi ne formăm.
  LA MULŢI ANI
  Cărări fără cotituri periculoase
  Apă vie pentru pentru spirite moarte
  Răbdare pentru depăşirea aşteptărilor
  Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte
  Iubire de carte, (iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi)
  Empatia pentru a fi alături de cititor
  Renaştere din cenuşă

  • Mariana Marin

  • 14 ani în urmă

  Dle Gh. Erizanu!
  Felicitari multiple pentru aniversare! As fi vrut sa fi scris eu gandurile de mai jos, dar a facut-o colega mea Svetlana Nastas, care e o cititoare devotata, sotul ei kilometreaza pe zi cartile citite…. O invidiez! Iata ce mi-a scris, acceptand invitatia mea la aniversarea Dstra, dar care eu, cu parere de rau, nu am reusit s-o realizez. A plecat fara mine la libraria din Centru si in semn de protest ca nu am mers mi-a scris urmatoarea scrisoare (pe care o voi publica in numarul urmator al revistei noastre, la pagina de editor!)

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  Felicitari, Gh.E.! Pentru ideea de acum 15 ani de a face o editura. Acum ai doi copii care te reprezinta. Succes si idei durabile in continuare!

  1. @Dandy: Mulțumesc. Ca să fiu sincer, nici azi nu sunt sigur că a fost o idee bună. Dar deja e târziu de regrete. Mergem. Nu spera și nu ai teamă.

  • Mariana Marin

  • 14 ani în urmă

  Si aici cate ceva despre editura Cartier:
  http://invatatorulmodern.star.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt