Blog


La 11 aprilie 2015, la Moscova, se dezvelea monumentul lui Dimitrie Cantemir. „Monumentul e pe fosta moșie a lui Dimitrie Cantemir, primită în dar de la Petru cel Mare și se numea Ciornaia Greazi. Azi această moșie e un complex istorico-arhitectural de importanță federală și se numește Țarițino”, m-a atenționat Cătălin Codru, un comentator fidel al blogului.
La 12 noiembrie 2017, la Moscova, președintele Dodon a dezvelit monumentul lui Dimitrie Cantemir. „Duminică (12 noiembrie 2017, concretizarea mea), la Moscova, a avut loc inaugurarea monumentului dedicat domnitorului Țării Moldovei, Dimitrie Cantemir. Președintele Igor Dodon a mulțumit autorităților ruse pentru omagiul adus domnitorului”, notează Sputnik.
„Toată omenia şi vrednicia omenească într-aceasta se împlineşte: pe neputincios să ajute şi neştiutorului nu numai cu cuvântul, ci mai vârtos cu fapta, pildă aievea să-i arate,” zicea Cantemir în Divanul sau Gâlceava înțeleptului cu lumea.
Pe atunci Cantemir nu avea monument care se dezvelea de două ori: prima dată ca un omagiu adus cărturarului și a doua oară pentru a-l lustrui pe un nevrednic.
 
 
Salvează
Salvează

Comentarii(3)

  • Catalin

  • 7 ani în urmă

  M-aș fi mirat sa treaca …pe langa ,observatia lui CATALIN CODRU !
  Uite ca n-a trecut ! HARAȘO !! Zasdrasvuiet … Ciornaia Greazi ! Eu , deja, i-am zis Multumesc de informatie.

  1. @Catalin: Citim atent. Apreciez.

  • Nic Arsa

  • 7 ani în urmă

  Nevrednic, netrebnic, … oricum, ambele cuvinte ambele încep cu particula “ne.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt