Blog

Spui microfon. Primul cuvânt care se lipește de el este ”închideți”. Asociația aparține ultimilor ani. Prin anii 90 se spunea ”microfonul liber”. Suna firesc. Astăzi e un arhaism. Uimitoare evoluție a limbii române în partea asta de lume. ”Închideți microfonul” sună mai strident decât un girofar inclus de pe o mașină a poliției. Iar ”trage pe dreapta” pare o declarație de dragoste.

Comentarii(5)

 1. La inceputul anilor=90 formularea care ma calca ne nervi si pe urechi era cea din parlamentul moldovean: “Haideti, sa precautam intrebarea!” (cred ca-i apartinea lui Snegur, un fost comunist).
  La finalul deceniului 00 “inchidem microfonul!” — caci libertatea prea multa strica. La cap, evident! Cel cu mana pe buton tot un comunist e, doar ca are conturi mai babane…

 2. @vladimir: E firesc. După ce ”a fost precăutată întrebarea” să fie ”închis microfonul”. Atât că timpul care a trecut ne permite să-l măsurăm în vieți, o nouă unitate de măsură a firescului la moldoveni.

 3. Iata ca microfoanele se inchid. Pentru ca…la ce bun microfoane?
  Ati vazut ca de microfoane nu a fost nevoie in data de sapte? La ce bun microfoanele? Sint rau. Pentru ca unu, cei ce vin in fata microfoanelor au citit putin, deci nu stiu ce si cum sa spuna, doi, pentru ca vorbele nu ajung la public. Publicul vrea spectacol – vrea sa vada spectacolul, sa il priveasca! Lumea vrea televiziune. Vrea spectacol si paine. Voi ce doriti? Painea noastra cea de toate zilele, nu-i asa? Da-o noua astazi, si maine si poimane..Iar dupa asta da Doamne, spectacol: acasa, la servici, in pat, pe strada, in viata publica, ca fara spectacol viata e anosta si nu e viata. Asa ca : inchideti microfoanele! Regia: inca un spectacol pentru poporul dornic! Si chemati televiziunea sa il transmitem in direct.

 4. @Victor: Există o soluție. Nu te uiți la tv. Fiică-mea trăiește așa de câțiva ani. Și noi am urmat-o. E foarte plăcută senzație.

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Bravo, Paula. Cea din iunie 2009 minus “câțiva ani.”
  Întelepciunea nu are nevoie întotdeauna de ani (prea) mulți.
  Mai mulți din familia mea (extinsă) au descoperit acest simplu adevăr de-a lungul anilor și îl aplica constant și cu o anumită “religiozitate.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt