Blog

Voi fi un preș. peste o țară:

 1. Analfabetă. Unde va fi eliminat BAC-ul. Ca în Uzbekistan. Ca tinerii noștri să nu poată merge la studii universitare peste hotare. Unde au nevoie de BAC. Să rămână proști. Ca să mă voteze pe mine.
 2. Statalistă. Asta înseamnă trei haragi înfipți  la marginea țarcului RM. Ca să nu iasă nimeni dintre votanții mei. Exporturile se vor face doar în Rusia prin biroul meu. Eu decid cine și câte mere vinde la Tula. Eu decid care mere sunt bune și care rele. Contra cost. Contra vot.
 3. Xenofobă. Adică să-i urască pe ceilalți, care nu sunt moldoveni: sirieni, români, ucraineni. Moldovenii sunt ruși. E directivă. Și prinde bine la vot.
 4. Misogină. Femeia trebuie să stea la cratiță, să facă găluște mâțâțăle, mâncare statalistă, de dimineață până la amiază și colțunași stataliști cu brânză de vaci de la amiază până în seară, să facă copii, să aibă fundul mare, țâțele mari și, uneori, ca mare act de cultură, s-o scoți la un „kinău” cu Van Damme. Bărbatul știe pentru cine trebuie să voteze femeia lui.
 5. Homofobă. Să urâm toți oamenii și femeile care nu sunt ca noi. Noi suntem oamenii. Cei mulți. Cei puțini nu sunt oameni.
 6. Necompetitivă. Fără niciun sistem de valori. Plagiem, furăm, plătim. Urcăm în căruța socială ca în taxi.  Mergem atât cât putem plăti.
 7. Ortodoxă. Este unica religie dreaptă pe pământ. Noi suntem unicii creștini. Poate și Hristos. Dar asta a fost demult. Acum am rămas doar noi, ortodocșii.
 8. Coruptă. Așa e mai simplu de condus. Fără competenți. Doar lingăi. Ca să rămân eu, supremul. Voi să mă votați.
 9. Ipocrită. Voi nu știți cuvântul ăsta. El e despre mine. Și e de bine. Vă spun eu.
 10. Săracă. La câtă jale am în inima mea să pot și eu zice uneori la televizor: „săraca țară”.

Eu sunt preș-ul vostru. Vă iubesc, statliști, analfabeți, homofobi, xenofobi, necompetenți, corupți, săraci și ipocriții mei!
Al vostru preș.

Comentarii(8)

 1. Et pourtant, dorogoi dom’ editor ( saukumakolo ), elita tribului n-are nici o vină pentru rudimentaritatea meselor largi, narodnice & popolare ? Dodonii şi turma din spatele unor asemenea berbeci există şi fiindcă pseudo-inorogii nu-s deloc cornutele care se pretind. Apropo, Maia Sandu nu era în comisia care şi-a bătut joc de candidadura lui Paul Goma la Premiul Naţional ?
  Sfătuiesc iacobinii codului galben să nu facă spume de ton roşu.

  1. @Lucian Postu: Apropos, repet: pentru mine nu există acest premiu. Nu mă interesează. Nu vorbesc despre el. E o temă închisă. Și este o onoare pentru Goma că nu l-a luat. Ar fi fost și mai grav.

 2. @ Gh. Erizanu : 🙂 . Subiectul nu era premiul sau persoana ne-premiată, ci Maia Sandu cea corectă, care a fost complice la o ilegalitate grosolană, făcută sub protecţia guvernului – o comisie subordonată executivului a modificat samavolnic o Hotărîre de Guvern. Despre asta e vorba. Strict juridic, dacă tot vorbim de Kant. De legea morală nu mai zic nimic, fiindcă e clar – cînd e vorba de ” ai noştri “, morala e facultativă. Ca şi legea, precum se pare.

  1. @Lucian Postu: De unde atâta moralitatea în Copou?

 3. @ Gh. Erizanu : Depinde unde anume în Copou, cartierul e mărişor. Dacă vă referiţi la antologatorul dvs din Copou, atunci evident că morala lui e din popou, asemeni multor altor literaţi, fie ei de pe Bahlui sau de pe Bîc. Există însă şi oameni decenţi în cartierul rezidenţial care v-a trezit interesul întrebător. Deşi cred că problema nu e legată de Copou, ci de obrazul de popou.

  1. @Lucian Postu: Eu mă tem de justițiarii care tot timpul au dreptate. Riscăm să facem justiție de Socola. Un pic de clemență. Uneori.

 4. @ Gh. Erizanu : Eu nu mă tem de moraliştii cu două măsuri şi două luntri, deşi Costiujenii care au acaparat Basarabia s-au extins şi cu ajutorul ipocriziei lor. Nu mă tem de ei, doar îmi provoacă un disconfort stomacal.

  1. @Lucian Postu: Parcă eram topograf. Nimic filozofic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt