Blog

Acesta e desenul nr. 1:

Oamenii mari zic că e o pălărie.
Atunci Tonio a făcut desenul nr.2:

Oamenii mari l-au povățuit pe Tonio să lase baltă desenele cu pălării, cu șerpi boa & cu elefanți.
„Oamenii mari nu înțeleg niciodată ceva singuri-singurei. Și pentru copii e obositor să le tot dea explicații.”
Când a devenit pilot, Antoine de Saint-Exupery mai arăta din când în când desenul numărul 1. Unor oameni care îi păreau mai ageri. Dar auzea tot timpul același răspuns: „E o pălărie”.
Niciunul din oamenii mari nu au citit în copilărie cartea despre Pădurea Virgină, care se numea Povești trăite. Și nu au văzut niciodată acea poză cu șarpele boa care înghițea o fiară sălbatică. În acea carte se spune: „Șerpii boa își înghit prada întreagă, pe nemestecate. Pe urmă nu se mai pot clinti din loc și dorm în cele șase luni cât își fac digestia”.
Am o senzație stupidă că suntem în acea juma de an de digestia din interiorul șarpelui boa. Noi știm că suntem acolo. Simțim. Ne sufocăm.
Dar cei care se uită la noi zic că suntem o pălărie.
Salvează

Comentarii(2)

  1. Ne-am intors de unde am plecat acum un deceniu. Daca om fi chiar plecat atunci. Nu care cumva sa fi stat tot pe loc si sa fi avut doar iluzia parcursului. Multa tristete. Din aia grea, cetoasa. Mai ales cand ai un frate primar, trecut la pd, si care semneaza liste lungi la ordinul partidului. Si apoi, senin, impacat zice ca nu a avut de ales. Si o mama extrem de inteligenta care se intreaba furioasa – oare cu cine l-oi fi facut?

    1. @Talex: Sănătate mamei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt