Blog

„Codul vostru declară că omul raţional trebuie să se sacrifice pentru cel iraţional, omul independent pentru paraziţi, omul onest pentru cel necinstit, omul drept pentru cel nedrept, omul productiv pentru haimanalele jefuitoare, omul integru pentru ticăloşii care fac compromisuri, omul cu stimă de sine pentru nevroticii care scâncesc.”

„Revolta lui Atlas” (3 vol.) de Ayn Rand
„Revolta lui Atlas” (3 vol.) de Ayn Rand

E Ayn Rand. E clasică. A scris în mijlocul secolului trecut. Despre America secolului trecut. Poate fi dată în judecată. Cu diacritice. Pentru defăimare. De ai noștri.
Iar „Cei opt odioși” îl pot da în judecată pe Tarantino. Și ăsta-i clasic. La șapte magnifici a venit și-al optulea.  Dacă-s opt, atunci opt să fie, Quentin.
De unde naiba știau ei, în America lor, ce se întâmplă în Moldova asta?
De aia există clasici.
Iar Serioja umblă cu NLP, NLP.

Un comentariu

    • Mircea

    • 7 ani în urmă

    Interesant scrie Ayn Rand (nu l-am citit, ci doar din fraza de mai sus): omul “de calitate” se sacrifica pentru cel fara calitati. Si reese ca a te sacrifica e o calitate care nu e data la toti, e o favoare. Omul care se sacrifica o face nu numai pentru cel ce nu poate sa o faca, o face pentru toti si pentru sine. Daca omul nu s-ar sacrifica atunci nu ar fi fost nici turnul Eiffel, nici poezia lui Eminescu nici cartile Cartier…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt