Blog

Revoluțiile sunt făcute de oamenii simpli. Pentru un vis. La Chișinău a fost în aprilie 2009. La Kiev este în decembrie 2013.
Chișinău, aprilie 2009: În fața demonstranților, care asediau Parlamentul și Președenția, au fost scoși copiii de 18 ani, carabinierii în termen. În spatele lor stăteau cei din „Fulger”.
Kiev, decembrie 2013: În fața demonstranților care s-au pornit să asedieze clădirea administrației prezidențiale au fost scoși copiii de 18 ani, soldați în termen ai internelor. În spatele lor stăteau cei din „Berkut”.
Chișinău, aprilie 2009: la miezul nopții poliția a blocat protestatarii din PMAN, i-a izolat și i-a bătut cu bestialitate. Au fost arestați și duși în comisariatele de poliție.
Kiev, decembrie 2013: dimineața, la 4, polițiștii din „Berkut” au blocat protestatarii și i-au bătut cu bestialitate. Au fost arestați și duși în comisariate.
Chișinău, aprilie 2009: Judecătorii s-au dus în comisariatele de poliție și i-au judecat pe cei arestați pentru acte de huliganism, agresiuni la forțele de ordine etc.
Kiev, decembrie 2013: Judecătorii ucraineni în sălile de judecată i-au eliberat pe cei cca 30 de studenți arestați din cauza că polițiștii au întocmit ilegal documentele de învinuire.
Chișinău, aprilie 2009: Niciun oficial moldovean nu a demisionat.
Kiev, decembrie 2013: Șeful poliției din Kiev a demisionat. Șeful administrației prezidențiale a demisionat.
Chișinău, aprilie 2009: un grup agresiv de tineri mascați erau provocatorii.
Kiev, decembrie 2013: un grup agresiv de tineri mascați erau provocatorii.
Revoluțiile se fac la indigo. Și personajele sunt aceleași: studenți, oameni de diferite vârste și ocupații, soldați în termen, elitele poliției, judecători, provocatori.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt