Blog

„Vedere asupra Facultății și Orașului”. Carte poștală executată de Ad. Chevallier, Piatra-Neamț, furnizorul Curții Regale. Ștampila poștei: 15 martie 1944.

Sunt Cernăuții lui 1944, unde va avea loc o frumoasă istorie de dragoste. Încă n-o știm. Manuscrisul romanului încă n-a ajuns la editură. Nicolae Manolescu deja l-a vorbit doar de bine. Va fi debutul beletristic al unui important politician basarabean. Deocamdată, niciun cuvânt despre nume. Nici la etichetele postului nu-l pun.

Comentarii(15)

  1. ok, dacă nu puneți e problema Dvs. Întrebare: ce scrieți aici, însemnare sau post?

    1. @Eugen: E roman. „Război și pace”. Dar nu-i Tolstoi.

    • catalin codru

    • 14 ani în urmă

    eu stiu cine e, daca numi dati ceva carte gratis va pirasc imediat.

    1. @Catalin Codru: Aveți trei șanse pentru a dezvălui numele autorului și nicio șansă pentru o carte dăruită.

    • catalin codru

    • 14 ani în urmă

    atunci ma abtin nu fac nici eu nimic moca

  2. “Nicolae Manolescu deja l-a vorbit doar de bine”. e deja o anti-reclamă!

    1. @Vladimir b.: Pentru „până aici, Luminița”, pentru faptul că a citit mai mult decât noi (cel puțin, datorită vârstei și profesiei) și pentru avantajul că el, spre deosebire de noi, a citit deja manuscrisul, pentru respectul cronicilor săptămânale de peste 30 de ani, totuși, oi (voi) fi eu buricul pământului, dar să-i dăm lui Manolescu ce-i a lui Manolescu.

  3. De ce Vladimir, dar oare despre Aglaia Manolescu n-a vorbit de bine. si nu a fost o anti-reclama, din contra 🙂

  4. “Aglaia” VINE din alt spaţiu, şi probabil că Manolescu a citit cartea, nu manuscrisul, iar în acest caz lucrurile stau altfel: totul e incriptat! Un editor aruncă o vorbă, e dreptul lui, dar asta nu înseamnă că Manolescu trebuie luat ca un Cal Troian, nici ca “spărgătorii de gheaţă”…
    Cînd vedem cartea, o citim, ne putem impune . de vedere. Pînă atunci — cel puţin aşa cum se văd lucrurile din exterior — e scriere pe nisip, pe malul mării…
    O părere!

  5. P.S. şi mai e ceva: am libertatea să descopăr cărţile pe care doresc să le citesc? Sau trebuie mereu să mă raportez la “mamuţii” care au cetit mai mult decît mine, numai pentru că îs mai bătrîni?
    LOL

  6. Vladimir, tu ai spus urmatoarele – “Nicolae Manolescu deja l-a vorbit doar de bine”. e deja o anti-reclamă! Explicatiile pe care le dai apoi nu mai au legatura cu aceasta afirmatie. Ai perfecta dreptate in ce priveste libetatea cititorului, dar de ce e o anti-reclama nu inteleg.
    Despre Aglaia, am citit-o la sugestia ta si iti multumesc 🙂

  7. N’are nicio noimă să ne pierdem în chițibușuri răs-știute, și răs-fumate, haideți să cetim acest review al unui subtil cărturar(neromân, dar mai român decît mulți dintre noi!) la cartea lui Iulian Ciocan, apărută la Polirom:
    http://dialognaporoge.blogspot.com/2011/02/before-brezhnev-died.html
    Lectură cu folos!

  8. …Nicolae Manolescu, scriitor, critic literar, profesor universitar dar si… politician liberal si nu in ultimul rand… ambasador al Romaniei la Paris…

  9. De altminteri, Nicolae Manolescu e un “fost politician liberal roman “. Erata se cere, pentru ca ma intreb, daca nu cumva vreti sa ne induceti deliberat in eroare cu aceasta informatie “…unui important politician basarabean”. Nu e vorba, si-n acest caz, de “un fost politician” ?

    1. @Berenice: Da, e fost. Foarte vizibil.

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt