Blog

Cea mai cunoscută echipă de hockey subacvatic la nivel mondial e cea a Republicii Moldova.
După 16 luni de studii pe teren, Robert Reid & Leif Pettersen, au publicat în celebra serie de ghiduri de călătorie Lonely Planet volumul dedicat României & Moldovei (Republicii Moldova & Moldovei românești).

Articolul dedicat acestui sport străin devenit național pentru Republica Moldova începe: „Cunoașteți că Republica Moldova este cunoscută la nivel mondial prin echipa de hockey subacvatic?”
Echipa masculină de hockey subacvatic a participat pentru prima dată la mondialul din Tasmania, Australia în 2000. A pierdut cu succes 0 la 30 în fața Columbiei, apoi 0 la 23 în fața Argentinei. Apoi toată echipa, care n-a mai suportat alte umilințe sportive, a cerut și a obținut in corpore statutul de refugiat de la autoritățile australiene.

Doi ani mai târziu Federația Națională de Hockey Subacvatic, cu sediul la Tiraspol, a trimis naționala feminină de hockey subacvatic la Calgary, Canada. Vizele au fost obținute la Ambasada Canadei din București.  Imediat cum a ajuns la Toronto moldovencele subacvatice au cerut statutul de refugiat. Echipa nici nu s-a prezentat pe teren.
Fiecare hockeyst subacvatic a plătit 1200 de dolari americani Federației din Tiraspol.
De această poveste mai veche din ghidul Roumanie et Moldavie mi-a adus aminte decizia autorităților de la Chișinău de a permite Tiraspolului și Râbniței ca să emite plăcuțe de înmatriculare auto, recunoscute de Chișinău și implicit, în toată lumea.
Salvează

Comentarii(2)

    • Marius

    • 6 ani în urmă

    Iar ei vor continua sa ne umileasca.

    1. @Marius: Nu e deloc roz acest tablou: niște umiliți care umilesc alți umiliți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt