Blog

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, care și-a luat concediu pe cont propriu pentru a-l susține pe Igor Dodon la prezidențiale, a declarat că turul doi e o risipă de bani, iar cu cele 60 de milioane economiste ar putea repara două parcuri centrale din capitala RM.

Ghicitoarea în ouă de la Etulia a căutat în ghiocul lui Dodon și a zis că el va câștiga din primul tur.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, președinte în exercițiu, declară deschis că îl susține în campania prezidențială pe Igor Dodon, unul dintre candidații la funcția de președinte într-o altă țară. Cutuma internațională nu recomandă asemenea declarații. Adevărat, Putin a mai avut o asemenea declarație. L-a susținut deschis pe nefericitul Ianukovici, fostul președinte ucrainean.

Ambasada Rusiei în RM atacă mojicește Ambasada României în RM. E o premieră în istoria diplomației mondiale. Ambasada Rusiei reprezintă relațiile Rusiei cu RM. Relațiile cu România sunt reprezentante de către Ambasada Rusiei la București. E un gest nediplomatic, în primul rând, față de RM, gazda.

Dumitru Diacov, democratul, l-a însoțit ca om de încredere pe Igor Dodon, independentul socialist, în circumscripția sa din Cimișlia, unde a câștigat mandatul de deputat cu mari semne de întrebare. Gurile rele zic că e un mandat furat. Dar numărătoarea de voturi e o experiență care nu poate fi luată.

Comuniștii moldoveni îndeamnă lumea să nu participe la prezidențiale.

Angajații din sectorul de stat sunt somați să-l voteze pe Igor Dodon, independentul. Altfel vor fi demiși. Ca niște iobagi.

În această duminică nu vor fi alegeri prezidențiale. Va fi o încercare a răulenilor de a-i marginaliza și scoate la periferia societății pe oamenii buni, puținii care au mai rămas aici și mulții care au fost nevoiți să plece. Ar putea abrupt să încheie această bătaie de cap din prima. Ca în noaptea de 1 noiembrie ghiocul lui Dodon să se facă bănuț. Iar Dodon președinte.

Orice om bun care nu va participa la vot duminică oferă răului o șansă care ne va arunca în plagierea istoriei oricărei țări africane. Noi avem acu exact jumătate din biografia țărilor africane de după plecarea britanicilor sau francezilor. În primii 30 de ani câțiva șmecheri locali au pus mâna pe bunuri, iar corupția a făcut o cale luminoasă. Alături de sărăcirea celor mulți.

În gospodăria unui gropar până și sapa e hârleț.

Comentarii(2)

    • Timerage

    • 4 ani în urmă

    A mai fost un prim-ministru dincoace de Prut care se îndeletnicea cu ouăle (nu cu ghicitul, ci cu număratul). Cred că știți unde a ajuns. Poate au și ouăle basarabene puteri magice.

    1. @Timerage: Vedem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt