Blog

Caut librar. Caut librar bun. Să poată zâmbi, fiind din Chișinău. Să poată vorbi despre orice carte, chiar dacă nu a citit-o. Să poată convinge fiecare al doilea vizitator să cumpere o carte din Librăriile Cartier. Acest vizitator să fie atât de mulțumit de recomandarea librarului încât peste două săptămâni să vină după altă carte. Pe care s-o recomande tot librarul. Și tot mulțumit să rămână. Să aibă caracter, dar și cei șapte ani de acasă. Să nu fi lucrat niciodată în ”Obșcepit” sau ”Knigotorg”. Să înțeleagă că librăria începe din fața ușii și se termină la ultima carte din polița de sus. Chiar dacă nu știe cele zece porunci, oricum să le respecte. Să iubească cartea. Și să fie sigur că meseria de librar e cea mai frumoasă din lume. Apropo, în nomenclatorul profesiilor din Republica Moldova noțiunea de ”librar” nu există. Există echivalentul ”vânzător”. Nu vreau vânzători.
Acest anunț a fost făcut demult. O parte dintre librarii pe care i-am angajat au ieșit în concediu de maternitate. Caut librar. Aceleași calități. Sună misogin, dar voi angaja un domn. De această dată.
Introduceți în nomenclatorul profesiilor din Republica Moldova și cea de librar. Încalc legislația. Nicidecum nu pot nota în carnetul de muncă „vânzător”. Ăștia sunt la aprozar. Iar proprietarii de aprozare sunt deputați.

Comentarii(8)

  • Ion

  • 13 ani în urmă

  Aştept de la un librar să îmi dea cărţi cu soluţii pentru ceea ce am eu nevoie. Dacă astăzi îmi doresc să învăţ de la cei mai buni oameni de afaceri care au scris cărţi, asta să îmi dea. Dacă vreau un roman fierbinte de dragoste care să-i ia minţile unei domnişoare după ce îl citeşte – să mi-l recomande. Dacă vreau să înţeleg ce e cu filozofia românească – să îmi spună. Atunci să fiţi siguri, că vor veni cititorii la librar ca la doctor.

  1. @Ion: Este o dedicație pentru librari. Nici nu am loc de comentariu.

  • cititordepoezie

  • 13 ani în urmă

  nu v-ati gandit (n-ar fi o campanie trasnet) sa fie, de ex., in fiecare luna “librar” un scriitor [ he he, sau alte celebritati, dar care mai citesc 🙂 ]? sau macar o saptamana, asa ceva. n-ar fi cool?

  1. @cititordepoezie: M-am gândit. Îmi trebuia un imbold. Cred că din octombrie, dacă vom fi sănătoși, vom face ca în anumite zile, în anumite librării să vă ghideze câte un scriitor sau cititor mai răsărit.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  pe geta burlacu nu dorit s-o angajati,poate mai canta in pauze?tot odata si putina munca de corectie.

  1. @catalin codru: Dacă Geta Burlacu mă vede prin Chișinău, cu siguranță, mă calcă. Și va merge de-a curmezișul de multe ori peste cadavrul meu.

  • ion buzu

  • 13 ani în urmă

  As fi interesat de oferta dvs., dar sunt disponibil doar pina la ora 14.00. Dar ma atrage enorm, mai ales ca scriu si citesc.

  1. @ion buzu: CV, date de contact, telefon le aștept pe erizanu@cartier.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt