Blog

PEISAJUL SUBIECTULUI. Ouă roșii. Iepurași. Biserici. Sutane. Doi politicieni inocenți (eufemistic vorbind, doar nu pot utiliza noțiunea de „lipsiți de logică”), bine hrăniți, obraznici, socialiști pleacă în vizită oficială în Coreea de Nord, care se joacă de-a războiul și face parade. Panouri cu interpreți care vor cânta și în uninominal, și în mixt, și în proporțional și în ce mai este prin filozofia votului. Președinte meu se culcă țar, se scoală sultan și trăiește ca un eunuc. Killerii desenează planuri în nisip.
SUBIECTUL. Unei edituri importante din Republica Moldova (nu mi-am cerut permisiunea să utilizez numele) i s-a înfundat sistemul de canalizare. A chemat depanatorii. Prima echipă a vizitat două intrări în căminele de canalizare. Sistemul funcționează. A doua echipă a vizitat trei intrări în căminele de canalizare. Sistemul funcționează. A treia echipă a zis: sistemul nostru e perfect. Vedeți sistemul vostru. Editorul a chemat o echipă mobilă cu fibre optice, monitor, mașină de teren și cu o blondă ca însoțitoare. Depanatorul tehnocrat a arătat pe monitor minunata viața a sistemului de canalizare de sub literatura română. Căminul de canalizare de rezervă duce sub casa vecinului. Asta înseamnă că în anii 90 vecinul a construit casa, acoperind intrarea în căminele de canalizare. Și-a tras casa peste ele. Între timp, editorul a mai descoperit sub asfaltul din drum o intrare, acoperită cu pământ, apoi capacul de fontă, apoi stratul de asfalt. Ca să fie drumul lin. Deocamdată, literele române de la editură put. Zonal. Dar ar putea exploda în casa vecinului. Regional. Sau ar putea afecta drumul lin. Magistral.
CONCLUZIE. Nu există nicio paralelă între construcția statului și ale căminelor de canalizare. Sunt doar insinuările cititorilor cârcotași. Faptele sunt veridice, proaspete. Și mirositoare.
O NEDUMERIRE NAIVĂ: a fost închis cumva WC-ul editurii 20 de ani? Sau sunt subțiri la mațe editorii și scriitorii români din Republica Moldova de 20 de ani?
ATENȚIE! E pericol, oricum ai sta, de explozie rea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt