Blog

 
 
20ani_zid
„Drumul va fi lung și dificil, dar în istorie există întotdeauna surprize. Cine ar fi pariat acum 20 de ani pe căderea Cortinei de Fier? Totul este posibil.” Citatul e din polonezul Stefan Wilkanowicz.
„Eu sunt berlinez”, spunea președintele american Kennedy în Berlinul anilor 60.
„Eu sunt moldovean”, n-a spus președintele Băsescu la 7 aprilie 2009 la Chișinău.
Altfel nu pot să explic menținerea comuniștilor în viața politică a Chișinăului. Nu pot să-i explic nici  bunicăi Claudia. Ea a fost anticomunistă. A învățat să înoate în Prut. Când Prutul era doar râu.

Comentarii(2)

    • dandy

    • 15 ani în urmă

    As propune sa incluzi in lista si volumul lui C.Cheianu “Sex & Perestroica”. Un text incitant despre persistenta “zidului Berlinului” in mentalitatea si realitatea postsovietica.

    1. @Dandy: „După 20 de ani de la căderea Zidului” de Pierre Verluise și „Căderea Zidului din Berlin și a comunismului pe înțelesul nepoțelei mele Soazig” de Marc Ferro au fost lansate de Cartier chiar cu ocazia zilei de 9 noiembrie. Eu cred că este un eveniment foarte important. Am rămas un pic contrariat de basarabenii care s-au făcut că plouă și evenimentul a fost trecut la rubrica „Diverse”. „Sex & Perestroika” de Constantin Cheianu va apărea în decembrie într-o nouă ediție, inclusiv și „Totul despre mine!”, și „Merișor”. În colecția „Cartier Popular”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt