Blog

Totul a început prost. De la Pacientul nr.1, când toată lumea i-a sărit în cap, până la președintele Dodon care i-a dat numele. Apoi pacientul nr.2, nr.3… Când nu se mai dă nimic. Doar numărul de bolnavi, numărul de posibili bolnavi.

Oricât de cinic și ipocrit ai fi, atunci când îți numeri cetățenii bolnavi nu dai nume, dar dai vârsta, sexul, reședința, data îmbolnăvirii, cum s-a îmbolnăvit. E o minimă corectitudine cu cetățenii tăi. Și e de bun-simț. Îți pasă de cetățenii sănătoși și de cetățenii bolnavi. Îi numărăm pe toți. Pacientul nr.3, Pacientul nr.4, Pacientul nr.5. E vorba de atitudine.

De la această atitudine au venit celelalte:

  1. alegeri într-un focar plin de viruși; primul decedat din RM e de acolo;
  2. sistarea activității economice prin declarații de presă;
  3. biserici deschise și pline de enoriași în plină pandemie;
  4. coaliție social-democrată;
  5. stare de urgență pentru 60 de zile. Dacă sunteți în panică nu înseamnă că trebuie să ne molipsiți pe toți. Sunt cifre până la 60: 14 sau 20, sau 30;
  6. ordine cu generali de brigadă, de divizie, avem cavalerii Covid19;
  7. amenzi de 800 de mii în două zile;
  8. agenți economici care nu activează, dar impozitele se plătesc obligatoriu. Au fost amânate doar impozitele pe venit (care nu sunt esențiale la buget).

Peste o vreme unii dintre noi vom muri de coronavirus. Trei la sută dintre cei infectați. Unii dintre noi vom muri de foame. Unii dintre noi vom muri de atac de cord sau atac cerebral. Iar cea mai mare groapă va trebui s-o facem pentru economia RM. Cimitirul Doina va fi mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt