Blog

Aureliu Busuioc scrie cuvântul înger cu p mare. Poezia reverană Bâcului era o turmă de cuvinte. Poeții proletkultiști aveau în loc de frumusețe chipul lui lenin și în loc de sex batoza kolhozului. A trebuit să vină Aureliu Busuioc, îmbrăcat ca un dandy, să deschidă porțile limbii române și să erodeze realismul socialist cu un comportament de James Bond. Poezia se face pentru femei. Viața se trăiește pentru femei. Iar ”alin adie apasionata” e cea mai sexy poezie despre lenin. Și femeile l-au iubit pe poetul Aureliu Busuioc. Și poezia l-a iubit pe poetul Aureliu Busuioc. Peste 50 de ani. Azi alte femei continuă să-l iubească. Să-l dorească. Poetul Aureliu Busuioc este invitatul de excepție al Editurii Cartier. Joi, 25 iunie, 0ra 18.00 la Librăria din Centru. Vor fi două ore de dragoste nebună. Cu poezia.

Comentarii(7)

 1. sa fie asa cum spui, Gheorghe!

  1. @Vladimir: Paternitatea ”îngerului” care se scrie cu ”p” mare îi aparține Ingăi Druță. Era la o ultimă corectură a albumului ”Icoane” de Kondakov, care sper să apară până în toamnă.

 2. Dar tot nu pricep cum poti ortografia vocabula “inger”, cu un “P” majuscul…in ce ortografie sau alfabet e cu putinta?

  1. @Vladimir: În cap. Alfabetul nu are nicio relevanță. Nu te gândi la Patrie.

 3. Numai poetii pot confunda “benzinaria” cu “franzelaria”. Parafraza, se intelege…

  1. @Vladimir: Asta-i și ideea.

  • Nic Arsa

  • 11 ani în urmă

  Primăria, franzelăria, dantelăria, mezelăria, benzinăria, … dar chinezăria și japonezăria, ba chiar și pașadia (de peste trei ani și mai bine în viitor), … merg bine rima și ritmul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt