Blog


„Viniri, 23-li di Brumaru, sahatea 16, va s-hiba parastasita la Panayirlu di Carti “Gaudeamus” di Bucureshti cartea alu Nicolas Trifon “Aromânii: pretutindeni, nicăieri/ Armanjlji iutsido, iuva” alancita la Editura Cartier.
Parastasearea va s-hiba adrata la Pavilionul Expozitsional, Sala Centrala, aleea Vasile Voiculescu, stand 20B, Editura Cartier.
La parastaseari va sa zburasca istoriclu Andrei Pippidi, poetlu Emilian Galaicu Paun, A. Gica. Va s-apandaseasca authorlu.
Cartea alanci prota Frantsie la anlu 2005 cu numa “Les Aroumains un peuple qui s’en va”, editura Acratie. Tu 2011 cartea fu apridusa tu sarba di Lila Cona. Tora fu apridusa pi limba romana di Adrian Ciubotaru. Easti unu mari amintaticu culturalu ca aesta carti mushata shi obiectiva va s-poata s-hiba ghivasita Romania.
Tu furtie putets s-videts capachea a cartiljei. Easti una mari haraua ca numa a cartiljei easti tricuta sh-pi armaneashti.
Dumanica, 25-li di Brumaru, sahatea 17, Nicolas Trifon va s-hiba oaspi la Sutsata Culturala Armaneasca di Bucureshti ti una parastaseari a cartiljei tu lumea armaneasca.
Va ashtiptamu!”
Iar de mâine cartea este în Librăriile Cartier. E la preț promoțional: 138 lei. Pentru noiembrie. Altfel, prețul de vânzare e de 172 lei. Pentru Republica Moldova.

Comentarii(9)

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  Înteresanta limba aromâna. Ma duce cu gândul la acea încercare de modificare a limbii “moldovenesti” de catre rusi. Era foarte caraghioasa. Asta e la fel. Dar creed ca pentru a cunoaste adevarul trebue de citit cartea.

  1. @Mircea: Cartea a apărut în franceză inițial. Are alt punct de vedere decât istoriografia românească de până acum. Și e un studiu doct.

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  mircea@-,, Asta e la fel,,???mircea!! aici e vorba de lingvistica ,daca va referiti la limba aromana si ea nu poate fi ,,caraghioasa,,.

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  @catalin codru: nu stiam de existenta limbii oficiale aromâne si nu într-un sens pejoratif am utilizat adj. “caraghios”. Acest cuvînt mi-a venit primul la citirea textului, atît.

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  @mircea ,atunci trebue sa fiti f atent cu textele din limbi necunoscute))))la ce va referiti spunand limba oficiala?in unele regiuni din grecia limba aromana este limba oficiala pe linga l greaca/perfectura florina/.

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  @catalin codru: nu pretind ca detin adevarul, mi-am expus pur si simplu sentimentul care poate place ori nu si nu vreau sa fac polemica pe aceasta tema caci nu e domeniul meu.

  • Catalin

  • 12 ani în urmă

  Nu exista limba oficiala aromana. Exista dialectul oficial al limbii romane(care se compune din patru)numit aromana.In orasul Florina din Grecia se foloseste intr-adevar aromana, dar nu are statut de “limba oficiala”.Candva am purtat o scurta corespondenta cu un domn profesor de muzica, aroman, consilier municipal din Florina,care era insa puternic marcat de apartenenta… elena.Intre altele, as aminti de marele actor Ion Caramitru mandru aroman care vorbeste armanesti foarte elegant impresionandu-i pe foarte multi intelectuali albanezi de frunte care se cam codeau sa spuna cu toata gura ca sunt …armani. Asa! Dar ce sa mai spun de si foarte regretatatul actor si om de cultura Toma Caragiu!!!
  Astern aste amanunte toate ,George, pentru ca , daca nu ma insel, ti-am marturisit ca am origini “armanesti” dupa tata,desi acum ma tin banatean in “ţoalele miele”.
  In alta ordine de idei, am sa te rog sa-mi retii si mie cartea d-lui Trifon neaparat, deoarece nu vreau sa o pierd nicidecum. O sa te contactez chiar maine(17 nov.ac.) pe adresa editurii si o voi plati prin card sau prin mandat postal; cum crezi ca e mai potrivit si sigur.

  • Catalin

  • 12 ani în urmă

  PS- Scuza-mi abaterea de la decenta comunicarii pe un blog,dar nu am cum sa fac altfel!! Multumiri multe !!

  • catalin codru

  • 12 ani în urmă

  catalin@ e discutabil.dar in aceasta discutie prevaleaza politicul si n-are rost sa se discute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt