Blog

Lică Sainciuc, Glebus Sainciuc și Valentina Rusu-Ciobanu

La Muzeul Național de Artă din Chișinău s-a deschis expoziția lui Lică Sainciuc Gânduri aievea.
Nu mă duc la deschiderile oficiale. Prefer să văd lucrările în liniște. Plăcut surprins: intrarea în Muzeul Național de Artă e cu plată. Biletul de intrare e 10 lei. Arta costă. Și e mai bine să fie costuri financiare decât costuri ideologice.
Îmi plac sălile mici și expozițiile mici.
E multă Alice în expoziție. Din volumul Prin oglindă. Tradus în română cu Alice în Țara Oglinzilor. Și Lică Sainciuc nu e de acord cu această traducere. Sunt multe mecanisme. Sunt multe întrebări. Sunt multe fragmente.
E expoziția unui maestru su suflet de copil. Nu e metaforă. Lică Sainciuc are o acribie de arhitect. Și ochii proaspeți ai copilului ingenuu.

Comentarii(2)

    • E. R. Bellu

    • 11 ani în urmă

    @ Gheorghe Erizanu,
    Din păcate dacă nu ești prezent fizic la o expoziție de artă, de orice natură, orice discuții sau comentarii au același efect ca “un masaj făcut la un picior de lemn.” Ori aproape același. Oricum, mulțumiri pentru prezentare și oferirea unei “ocheade” scurte, foarte scurte, în inima evenimentului.

    1. @R.R.Bellu: Parcă am fost la expoziție. Parcă și bilet am cumpărat. Iar foarte mult pot vorbi cei doi critici de artă din Chișinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt