25 aprilie

Premieră teatrală: Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac

Loading Events
  • This event has passed.

Despre eveniment

25 aprilie 2022
23:00 - 23:00

Premieră teatrală: Grădina de sticlă, de Tatiana Țîbuleac

Teatrul Național Radiofonic va prezenta, în premieră absolută, spectacolul Grădina de sticlă, realizat după romanul omonim, de Tatiana Țîbuleac, roman distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, în anul 2019.

În perioada 25 – 28 aprilie 2022, de la ora 23.05, la Radio România Actualități,

Pe 5 și 12 mai 2022, de la ora 19.00, la Radio România Cultural,

Pe 21 și 28 mai 2022, de la ora 13.15, la Radio România Internațional 2.

Dramatizarea și adaptarea radiofonică: Magda Duțu.

Regia artistică: Petru Hadârcă.

În distribuție: Diana Decuseară, Rodica Mandache, Coca Bloos, Angela Ciobanu, Mircea Constantinescu, Mircea Rusu, Alexandru Pleșca, Aliona Triboi, Ghenadie Gâlcă, Petru Hadârcă, Annemary Ziegler, Cristina Constantinescu, Violeta Berbiuc, Daniel Tudorică.

Interpretarea la chitară: Alexandru Pleșca.

Regia de montaj: Dana Lupu.

Regia de studio: Milica Creiniceanu.

Regia tehnică: ing. Mirela Georgescu.

Regia muzicală: Luiza Mateescu.

Redactor: Ion-Costin Manoliu.

Coordonator de proiect: Magda Duțu.

Spectacol realizat în colaborare cu Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

Tatiana Țîbuleac e o povestașă paradoxală. Ea știe, ca foarte puține scriitoare române contemporane, că „o poveste nu lasă niciodată lucrurile nerezolvate“. Mai știe că atunci când exiști „între coastele moi și fermecate ale poveștii“, adică între povestitor și eroul povestirii, ajungi să te împaci „cu răul și cu durerea, cu bolile și cu trădările“. Dacă în Vara în care mama a avut ochii verzi Tatiana Țîbuleac exorciza o lume a cruzimii dintr-o perspectivă fragil-masculină, în noul său roman ea povestește o lume aflată pe granița mișcătoare dintre coagulare și dezagregare, dintre Rusia și Europa, dintre luptă și fatalitate. Grădina de sticlă este, în mai multe feluri, romanul unei întregi generații feminine și al unei povestitoare pe cât de autentice, pe atât de surprinzătoare.” (Simona Sora)

TATIANA ȚÎBULEAC s-a născut la 15 octombrie 1978 în Chișinău, Republica Moldova. Absolventă a Liceului „Iulia Hasdeu” din Chișinău; licențiată a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM. Devine cunoscută publicului larg în 1995, când inițiază rubrica „Povești adevărate” în cotidianul Flux. Din 1999 face parte din echipa PRO TV Chișinău în calitate de reporter, editor și prezentatoare de știri. Stabilită actualmente la Paris, unde lucrează în domeniul audiovizualului.

Debut editorial cu Fabule moderne, Editura Urma Ta, Chișinău, 2014; ediția a II-a, Editura Libris Editorial, Brașov, 2016. Cea de-a doua carte, Vara în care mama a avut ochii verzi, Editura Cartier, 2017, este distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova (2017), Premiul revistei Observator cultural și Premiul Observator Lyceum (2018). Romanul a apărut în franceză, spaniolă, norvegiană, germană și poloneză.

Grădina de sticlă, al doilea roman al Tatianei Țîbuleac, apărut în 2018 la Editura Cartier, a fost distins cu Premiul Uniunii Europene pentru Literatură (2019). Tradus în franceză, spaniolă, bulgară, albaneză, croată și galiciană.

Grădina de sticlă (roman), de Tatianei Țîbuleac, (Cartier popular). Broșată, 176 pag. Preț: 23 RON/99 MDL

Cartea poate fi comandată și online. Livrăm responsabil oriunde ați fi: https://cartier.md/libraria/beletristica/gradina-de-sticla/

Partajare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt