Scriitorul Leo Butnaru a scos în 2012 18 cărți. Poezie. Proză. Traduceri.
În 2012 Editura Cartier a scos 70 de titluri. De 3, 88 mai multe titluri decât un singur scriitor. Mai mult ca în 2011, unde am avut 61. Într-un tiraj total de 193 200 exemplare. Cu 2780 mai puțin ca anul trecut. Tirajul mediu: 3400 exemplare.
Din cele 70 de titluri avem 13 ediții digitale.
Premiile Cartier în 2012:
noiembrie -Premiul de Excelență 2012 al Târgului de Carte Gaudeamus, București;
august – Editura Anului 2012 la Salonul de Carte din Chișinău;
iunie – Premiul USM pentru poezie 2011 (Nicolae Leahu, Alungarea muzelor din cetate), Premiul USM pentru proză 2011 (Em. Galaicu-Păun, Ţesut viu. 10×10,), Chișinău;
mai – Premiul Bun de tipar 2012 pentru e-book (Aventurile lui Alice în Țara Minunilor de Lewis Caroll), București;
martie – Premiului Special al Juriului al Fundației UNESCO și al German Book Art Foundation, prin intermediul Târgului Internațional de Carte de la Frankfurt, pentru cea mai frumoasă producție de carte a anului 2011 (Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o de Maria-Paula Erizanu), Târgul de Carte de la Leipzig, Germania.
leo
Erizanule, de ce insinuezi şi derutezi lumea? Te credeam mai sobru, poate că chiar onest. Păcat…
Gheorghe Erizanu
@leo: Mea culpa. Informația a parvenit din surse pe care eu le credeam sigure. Le credeam mai sobre. Pe de altă parte, eu mă bucur pentru cărțile multe ale altora. Nu văd insinuări. E subțirel pentru o editură să scoată 60 de titluri.
leo
Revin şi constat: e un gest josnic din partea unui editor. Ai grijă de propria statistică, nu umbla prin împrejurimi.
m.vklvsk
şi mai e premiul:
ExperimenTiuk
Emilian Galaicu-Păun, „Ţesut viu. 10 x 10”, Editura Cartier
http://www.tiuk.reea.net/index.php?option=com_content&view=article&id=2383
Gheorghe Erizanu
@m.vklvsk: merci.
leo
Credeam că e o glumiţă, cum se mai fac(e) pe la noi… De altfel, şi în cazul dialogului cu Busuioc nu te-ai lămurit, numărându-mi cuvintele sau frazele: acolo nu e un interviu, ci e un început de discuţie, pe îndelete, între doi colegi, fiecare “vorbind” cât consideră de cuviinţă. În cărţile mele de interviuri – dar am publicat 5, – mă rezum la întrebări. În cazul cu Busuioc era o conversaţie. Probabil, la final de an ai cam avut emoţii care te-au derutat.
Gheorghe Erizanu
@leo: Era o glimiță. Scurtă.
leo
De ce nu elimini totuşi neadevărul din text? În caz contrar, e de presupus rea-voinţa şi menţinerea cu intenţie a unei minciuni fabricată de “sursele” pe care “le credeai sigure”. “Sursaşii” ar fi trebuit să ia legătură cu mine şi să nu calomnieze.
Gheorghe Erizanu
@leo: Nu elimin prostiile mele. Nici nu cenzurez comentariile. Putem rectifica printr-un bilanț al anului editorial pentru Leo Butnaru. Care să apară la comentarii.
leo
Uite, în acest caz nu am ce face…
Gheorghe Erizanu
@leo: Bine. Rămânem la prostia mea.
leo
Dar prostiile, calomniile tale circulă şi – asta e! – îmi fac rău în continuare. Nu mai demult decât ieri, la USM, colegul V. Beşleagă debita, înflăcărat, exact inepţiile pe care le-ai plasat tu aici. De ce m-aş explica din cauza defazării tale de nu mai ştiu ce ordin? (A(l) ambiţiei, stupizeniei?) Dacă nu elimini enormitatea, eu unul nu voi mai şti de Ierizanu. Şi puncum.
Gheorghe Erizanu
@leo: Constat, cu regret, că luni, 28 ianuarie, a murit Ierizanu. Să-i fie nebuloasa internautică ușoară. Prima fraza din postul „Editura Cartier. Anul 2012” nu corespunde adevărului.