Blog

Una dintre cele mai mari librării din Moscova, „Molodaia gvardia”, a scos cărțile lui Boris Akunin din vânzare. Este o inițiativă a librarilor. Fără niciun document oficial de la Kremlin.

Ca reacție, Editura Zaharov, editorul în rusă a lui Akunin, și-a retras toate cărțile editurii din librăria „Molodaia gvardia”. „Nicio carte a editurii noastre nu va fi în librăria „Molodaia gvardia” de pe Poleanka (denumirea străzii). Chiar dacă va răsări cândva soarele”, se spune în comunicatul de presă al editorului.

Boris Akunin este unul dintre cei mai populari scriitori ruși cu tiraje de peste o sută de mii per titlu. A părăsit Rusia după anexarea Crimeei în 2014. Este un critic al regimului Putin. A creat împreună cu balerinul Mihail Barîșnikov și economistul Serghei Gureev proiectul „Rusia adevărată”, care strânge fonduri pentru refugiații ucraineni.

Cărțile lui Vodolazkin, un autor de raftul doi în Rusia, devenite bestsellere peste noapte în România, au rămas în librăria de pe Poleanka. Vodolazkin este referentul lui Putin.

Fandorinul lui Akunin n-a prins la cititorul român.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt