Blog

Panou publicitar din centrul satului Trebujeni, raionul Orhei. 27 august 2018

Republica Moldova, ca stat democratic & independent, a fost asasinat în noiembrie 2014. Când a fost scos miliardul din cele trei bănci pe care le deținea Șor. Apoi acest miliard și procentele pentru rambursarea lui au fost puse pe spezele oamenilor.
De atunci cetățenii RM duc în spate un cadavru.
Unii zic că un cadavru e firesc să fie mort. Dar nu știu ce să facă cu el. Și îl poartă în spate.
Alții zic că un cadavru poate fi și viu. Doar că un cadavru pare viu atunci când cei care îl ducă în spate sunt mai morți ca el. Important e ca morții care duc mortul să creadă: calea e corectă și bună.
 

Comentarii(6)

  • Mircea

  • 6 ani în urmă

  RM nu intereseaza pe nimeni în calitatea de stat liber si prosper. Independenta a servit pentru o eventualã rupere de imperiu. Nici UE nu mai are nevoie de o tarã în plus pentru finantare, cu probleme, coruptie, economie pusã la pamânt. Visul de o Moldovã ca o Elvetie la fel a echuat. Cadavrul începe sa put tare de tot. Solutia de europenizare a Moldovei ar trece prin România dar ecuatia e extrem de complicatã. Noi, cei plecati din tarã, ne împãcãm cu soarta de a fi adoptati. Vouã, celor ramasi vã pute în fiece zi. Ne rãmâne doar sa rezistãm si sa ne luptãm. Fiecare în felul sau.

  • Pricopsitu

  • 6 ani în urmă

  In ce fel lupți, domnule MIRCEA ? Privesti ACUM ce se intamplă în PMAPN la MARSUL CENTENARULUI ? Esti de acord ? Cu ce gresesc oamenii aceia luati pe sus de POLITIA REPUBLICII MOLOTOVA ? Trebuie o dată pentru totdeauna să stim cine e împotriva Reunirii cu Romania, indiferent de persoană, indiferent de un partid sau altul, indiferent de un stat sau altul si mai ales indiferent de EST sau VEST !

   • Mircea

   • 6 ani în urmă

   Pricopsitu, într-un sens mai larg, sa luptam cu nemerniciia din noi însine si cu indiferenta din jur. Acea « politia republicii molotova » tot noi suntem. Acei ce îi pupa în cur pe P-D&co tot noi suntem. Lupta s-ar începe cu noi însine. Apoi îi va ajunge si pe ei. În Ro situatia tot nu e simpla. Cine sa înfaptuiasca unirea dupa o eventuala legiferare ?

  • catalin codru

  • 6 ani în urmă

  poate ziua indiferentei?

 1. De faptul că bucățica noastră de țară este dezbinată (atunci cînd mai mult de un sfert din cetățenii ei sunt plecați pentru mulți ani din țară, iar o bună parte chiar pentru totdeauna) se folosesc cei de la guvernare care tot cu banii noștri ne pun călușii în gură ca să nici nu putem ofta, nu mai spun ca să ne putem revolta….

  • Marius

  • 6 ani în urmă

  greu sau imposibil de spus ceva. deja tacem. in minte vin versurile lui Bacovia – un gol istoric se intinde, / pe-aceleasi vremuri maa gasesc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt