Blog

5209_1140545717070_1330255743_30550860_2479398_sDomnishoara FM, nu e nevoie să vă duceți la biserică. Acolo sunt îngeri. Acolo sunt sfinți. Și nu este niciodată 31 aprilie.
Astăzi în Librăriile Cartier este 31 aprilie. Reducerile pentru aprilie din Librăriile Cartier sunt valabile. Doar astăzi. 31 aprilie. Vineri. Ai și cântecul promis. În mai Savoy vine la Chișinău. Aici se termină textul.
Mai departe e plaja.

Comentarii(9)

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  :)))))
  la 14.10 sau 15 min vin dupa carte! nimic nu-mi schimba programul. iar la Biserica, duminica. atunci voi ajunge cu lecturile pe la juma de carte, cred:) ca mai am si alta treaba.
  iar inainte de plaja va mai trebui un 31 aprilie, sa am in fatza texte de citit si apoi de gandit in timp ce soarele-mi va arde talpile, si marea ma va imbratzisa… sa vina vara, marea la piciare si redeceri mari la cartile preferate!
  merci!:)

  • alta domnisoara

  • 14 ani în urmă

  numai pentru domnisoare in fundul gol e valabila oferta? numai ele e 31?

  1. @alta domnisoara: 31 aprilie este ziua Domnishoarei FM. Este victoria ei. Toate domnișoarele se pot bucura de reduceri de 10 la sută în Librăriile Cartier astăzi. Scuzați. Domnishoara FM nu este cu fundul gol. Domnishoara FM este frumoasă. Alte domnisoare sunt frumoase. Dar noi nu știm.

  • Domnishoara FM

  • 14 ani în urmă

  mai intai de toate se cuvine sa exprim mulumirea pentru toate emotiile zilei de azi, dar si cele din zilele trecute provocate de aceste reduceri! Plecaciune, Domn Erizanu.
  alta plecaciune e pentru cardul de reduceri obtinut.
  3. mare mi-a fost placerea sa fiu intalnita in prag de Gh. Erizanu. m-am simtit Viktorie! cu multe viktorii!
  doar pasin pragul librariei, vanzatoarea amabila si placuta mi-a spus ca am cartea rezervata si ma asteapta demult. asta afost supriza, mai cu seama ca paseam in urma unei colege.
  si 4. habar nu am cum dintro poza in care se vede doar fundul, am reusit sa ma fac cunoscuta in fatza. asta a fost culmea!
  sunt induioshata, frapata si motivata sa pasesc cat mai des pragul librariilor Cartier!
  chiar a fost o sarbatoare! Va multumesc!
  p.s. la plecare domnisoara vanzatoare mi-a zis sa-l mai corup pe domn Erizanu si pentru alte reduceri. si eu ca o egoista am zic ca daca am card (care nu e valabil in ziua reducerilor generale) nu are rost sa-l mai corup. ca apoi sa-mi dau seama ca are, totusi. doar nu toti au card de reducere. deci, cand ma intorc de la mare, pornim un nou episod 31 aprilie!

  1. @Domnishoara FM: Sunt coruptibil. Domnishoara FM, Kafka, Murakami mă pot corupe lejer. Pe de altă parte, mi se pare, că la Schimb de cărți de la Librăria9 era pe raft un Murakami. Tot de azi la schimb de cărți la Librăria9 vor fi Norman Manea cu „Despre clovni” și cu „Fericirea obligatorie”. Mi-am făcut ordine prin bibliotecă. Erau în două exemplare.

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Domnule Erizanu,
  Sunt foarte suparat cu titlul dat “Zilelor literaturii romane la Chisinau”!!
  Irina Nechit are perfecta dreptate sa fie si ea indignata pentru total neinspirata titulatura!! Bine face ca ia atitudine!! Spune bine ce spune!! Cred ca trebuie facut “putin” caz din manifestarea cu pricina. Nu sunt multumit nici cu “invitatii” din Romania. Doamne ce greseli copilaresti se mai pot face!!
  Scuze ca ma adresez in ceas de noapte ,si nu tocmai la locul potrivit, si cam intempestiv , dar …
  Cu stima!!

  1. @Catalin: Probabil, că e mai bine să pui degetul pe rană decât să umbli cu un pansament parfumat. Sunt mai multe explicații. Inclusiv cea cu genericul acestor manifestații organizate de ICR în diferite orașe ale lumii. Nemulțumiți, aflu postfactum, sunt mulți. De ce nu vor fi lecturi la biblioteci? De ce nu este implicată Uniunea Scriitorilor din Moldova? De ce nu sunt implicați marii formatori de opinie? De ce nu sunt implicați pășuniștii basarabeni în eveniment? De ce nu este planificată o vizită în subsolurile de la Cricova? De ce nu este implicat Ministerul Culturii? De ce nu sunt implicați șefii literaturii române din Basarabia? De ce nu sunt implicați cei care duc drapelul românismului? Ș.a.m.d.. Nu știu. Nu vreau să polemizez. Am crezut că, pur și simplu, trebuie să facem ceva. Firesc. Fără surle și trâmbițe victorioase. Fără pizmă. Fără ranchiună. Conștienți de locul literaturii în cotidian.

  • Catalin

  • 14 ani în urmă

  Domnule Erizanu,
  Mutumesc pentru lectura indignatelor… randurele ce le-am trimis. Vaz ca si dumneata ai multe intrebari de pus! Trebuie puse! Hotarat lucru. Si la voi, si aici. De fapt vorbesc si eu niste enormitati de ma si mir. Nu exista la voi si la noi! Exista doar o limba unica: LIMBA ROMANA si patria ei unica!! Ce facem ? Inventam o limba “moldoveneasca’ politica, alta decat limba romana fie ea si…vorbitoare de politica? Monstruos, pur si simplu. Ca istoria o mai dregi si o mai ajustezi, mai ca s-ar putea intelege. Dar CULTURA? Sa-mi explice cineva daca poate, cum o impartim?

  1. @Catalin: Nu inventăm nimic. Cărțile Cartier sunt făcute, de la prima apariție, pentru o singură piață. Eu n-am împărțit pe nimeni. Sunt împotriva antologiilor locale, gen Antologia literaturii române din Basarabia. Editorii știu foarte bine punctul meu de vedere. Despre „Zilele literaturii române”. Sunt un proiect ICR. Care are deja istorie. Și punem punct. Divizarea literaturii și culturii e în alte capete decât al meu. Deocamdată este încă pe umerii mei. Atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt