Blog

„Am avut foarte mulți prieteni, care până la urmă s-au dovedit a fi mai puțin prieteni decât poate ar fi fost cazul. Am avut dușmani, care și ei s-au străduit să-mi demonstreze că sunt mai dușmani decât m-aș fi așteptat. Dar de ce să pomenesc, de ce să vorbesc de asta, dacă să zicem un coleg, pe care încercam să-l stimez într-o vreme, începe un articol de-al lui despre mine în felul următor: “Poetul cutare, cu un picior în groapă, încearcă s-o facă pe postmodernistul”. Nu m-am supărat, am hotărât că cel mai bun lucru e să nu răspunzi, pentru că ei așteaptă răspunsul acesta al tău și, dacă nu li-l dai, sunt derutați. Și, la urma urmei, stai și te gândești: Doamne, Dumnezeule, în țara asta nu este o lege care să le interzică cetățenilor săi să se nască idioți…
Cam asta am vrut să vă spun. De altfel, ar fi trebuit să vin cu un sandwich uns pe o parte cu sare, pe cealaltă parte cu zahăr, dar ce rost are? Nu mai are niciun rost. Așa că vă doresc să fiți sănătoși, să fiți dârzi, bravi, să luați cele mai potrivite hotărâri, pentru că în viață cea mai măruntă hotărâre poate să-ți întoarcă viața în altă direcție. Să fiți sănătoși și nu uitați să vă iubiți, pentru că dragostea este cea mai frumoasă parte a vieții și unde nu este dragoste nu este nimic. Să trăiți, să fiți sănătoși și să fiți întotdeauna îndrăgostiți.”
A fost ultimul Aureliu Busuioc. Într-o seară de mai. La Librăria din Centru. Era lansarea romanului Și a fost noapte…

Comentarii(6)

  • cristina

  • 12 ani în urmă

  Imi pare rau si ma doare pierderea… Recent am citit cu voce (si pentru sotul meu) romanul ”Hronicul Gainarilor”. Citeam si radeam, citeam si plangeam de soarta noastra…

  1. @cristina: Este excelent „Hronicul”. Cartier va scoate în seria de autor Aureliu Busuioc toate romanele lui. Am crezut că va reuși să le vadă și Aureliu Busuioc.

  • Ungureanu

  • 12 ani în urmă

  Imi pare rau ca nu i-am spus domnului Busuioc ce mult mi-a placut acest discurs. Plin de intelepciune. Acum e prea tarziu. E bine sa le facem pe toate la timpul lor.

  1. @Ungureanu: Știu un om care face un interviu cu Busuioc din mai.

  • Sveta Konfeta

  • 12 ani în urmă

  Din cate stiu, octombrie urma a fi luna lui Aureliu Busuioc la Cartier… Mare pacat ca ni l-a luat Dumnezeu. Primul meu roman a fost “Singur in fata dragostei”, cu alfabet chirilic.

  1. @Sveta Konfeta: Octombrie este în continuare luna scriitorului Aureliu Busuioc la Cartier. E un omagiu adus omului și scriitorului. Tot așa cum vom continua seria de autor Aureliu Busuioc. De capul nostru. Cu respect. Cu grijă față de cuvântul scriitorului. Și cu acceptul lui Aureliu Busuioc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt