Blog

„De două mii de ani scrisul n-a modificat omenirea”.
„Scrierea romanelor e o chestie la fel de inutilă ca și scrierea pieselor”.
 Declarațiiile au fost făcută ieri. De Val Butnaru. Dramaturgul și romancierul. În cadrul lecturilor publice Proza9. Puteți vedea și pe www.privesc.eu. Nu polemizez. Azi am adus scaunele în Librăria9. E o chestie utilă. Chiar dacă nu schimbă omenirea.

Comentarii(6)

  • dandy

  • 14 ani în urmă

  Cum se cheama oare persoana care insista sa faca lucuri pe care le crede inutile si care nu sint impuse sau solicitate (inclusiv cumparate/citite) de nimeni?

  1. @Dandy: Floare Nu-mă-uita.

  • Plesu

  • 14 ani în urmă

  Cioran (Cahiers, 1957-1972): „Nu trebuie să vrei să scrii cărţi, ci să spui cîteva lucruri esenţiale, de care să nu roşeşti la sfîrşitul vieţii.“

 1. Eu am amendat “vehement” declaratia pesimista a lui Val Butnaru, care se sprijina pe o “ideologie” gresita. Si tocmai imi propusesem sa nu spun nimic la lansare, sa tac si sa ascult vorbe si – uneori – panseuri.

  1. @Vasgar: Dacă Val Butnaru reușește să impună pe piața mediatică tot ce și-a propus, atunci accept pesimismul lui literar. La atâta optimism mediatic este loc și pentru pesimism literar.

  • Ludmila

  • 14 ani în urmă

  Val scrie pentru ca, asa cum spunea un studiu publicat recent pe Unimedia, gandirea nerativa, adica pesimismul, in cazul de fata, mentine memoria excitata si deci inspiratia intacta si-i permite sa fie prolific, ceea ce nu s-ar intampla daca ar fi optimit declarat.Oricum, Val este un optimist refulat, imaginea de pesimist il impinge la actiune, aceatsa este singura utilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt