Blog

După atâta război și atâtea patrii salvate, rog să vă opriți pe strada Verona. Acest panou n-a fost împroșcat cu vopsea neagră. Încă. Și există în realitatea. În București. Epigoni are și în lumea virtuală. În galeria Libertatea-ta.md.
Așa se fac țările. Prin decupări.
tricolorul-rosu2

Fotografie de Vladimir Bulat

După atâta verde, albstru, ochelari, soare, constructori, roșu, roșu, seceri, ciocane, mărțișori apăruse și un panou mai uman.

Ce daltonic a aruncat cu vopsea neagră în picioarele care poartă Ponti? Ăsta-i huliganismul suprem. Să împroști cele mai plăcute ochiului panouri publicitare din Chișinău.  Dacă îmi aduc bine aminte primarul Iordan de pe timpuri lupta cu panourile care făceau publicitate la lenjerie intimă.

ponti2

Fotografie de Maria-Paula Erizanu

Comentarii(9)

  • Igor

  • 15 ani în urmă

  Cunosc panoul foarte bine, il vad in fiecare zi cind trec prin zona. L-ai vazut si tu, Gheorghe, cind am trecut cu masina pe linga el. Foarfecele nu sint chiar atit de vizibile, in orice caz mult prea mici pentru ziua de 7 aprilie, caci a fost amplasat pe Arthur Verona chiar pe 7 aprilie. Dimineata.

  1. @Igor: Mesajul panoului cerea ca să fie plasat cu mult înainte de 7 aprilie. Eu îl apreciez ca operă de artă. Este excelent. L-am văzut prima dată pe blogul lui Vladimir Bulat.

   1. Unui prieten: Îmi cer scuze de la fostul primar Iordan. Luptător împotriva panourilor cu picioare lungi a fost fostul primar Ursu. Ambii interimari. Ambii făceau parte din spațiul roșu.

  • Sanda

  • 15 ani în urmă

  @ Iordan & Ursu,
  vezi scandalul mediatic din Salzburg, april 2007, cand pentru renovare, catedrala a fost imbracata in bannere care faceau reclama la noua colectie de costume de baie H&M

  1. @Sanda: În crisparea de aici ar fi o gură de aer proaspăt îmbrăcarea clădirilor Parlamentului și a Președenției cu bannerele de care vorbești. Poate să fie și colecția 2007. Nu colecția contează. Poate citesc cei de la CSAC. Și obțin sprijinul financiar pentru proiect. E adevărat, că Vladimir Us este în mortar acu. Construiește un balcon în fața Librăriei din Hol. Un balcon cultural. Așa zice el.

  • Ion Chihai

  • 15 ani în urmă

  Cine trece prin zona Buicanilor, str. Vasile Lupu mai la deal cu 300 metri de la intersecţia Belinschii(kii), sau de la Moldexpo), pe partea dreaptă, îşi redeschide uşile/porţile/gaurile clubul rai. Domnului Erizanu îi voi trimite poza, căci nu ştiu dacă pot aici posta imagini.
  Deci, acolo sunt tiparite nişte tanti, cu picioarele dezgolite, care vor parcă să…pornească sau sunt deja în procesul actului.
  Nu mă deranjează, e ok pentru mine, dar nu ştiu ce să le spun copiilor mei de 5 şi 4 ani, ce fac aceste tanti.
  Am procurat cartea Sexul pe înţelesul celor mici de la librăria din Hol, însă nici ea nu mă ajută să găsesc o explicaţie plauzibilă acţiunilor acestor tanti pe înţelesul copiilor.
  Mă întreb, are sens să deranjez lumea din primărie, sau numai voi pierde timpul?

  1. @Ion: Doar dacă-l angajezi ca profesor pe Iordan.
   Dar copiilor le spui așa cum este. Ei știu și înțeleg mai multe decât credem noi, maturii. Și e o soluție pe care o poți rezolva personal. Fără a depinde de primării, guverne. Și nici timp nu vei pierde.
   Și, după mine, contează foarte mult ce cărți le citim și după aia le recomandăm pentru lecturi copiilor noștri. Nu există copii care să nu iubească cărțile. Maturii ucid cărțile pe care le-ar fi citit copiii. Dar asta e altă poamă.

 1. Am in arhiva o imagine dintr-o epoca mai indepartata, cand pe Bd.Stefan cel Mare, era “cenzurata” partea cu sutienul din publicitatea la o marca ce produce astfel de articole! Ridicol.

  1. @Vladimir: Dacă decupăm roșu până la capăt: descoperim o frescă de grup? Ar putea să se crucească și Tinto Brass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt