Blog

Aproape fiecare sat din Basarabia are o râpă. Și, cel puțin, un pod. Care e locul de întâlnire al micilor găinari. Acolo se fumează primul chiștoc. Acolo se bea prima vodcă. Acolo se pun la cale bătăile cu cei de sub alt pod. Acolo se laudă fiecare cu praștia lui. Acolo se fac planurile mari ale micilor găinării. Acolo se spânzură mâța lui țaca Șura. Pentru că i-a prins pe ostrovari în cireșul din grădina ei.

România a oferit cel mai consistent ajutorul umanitar din această perioadă. A oferit medici, în prima etapă. Pe care i-am cazat în bătaie de joc în căminele studențești. Astăzi au ajuns la Chișinău cele 20 de autocamioane cu marfă în valoare de peste 3,5 milioane de euro. Care ar fi trebuit să ajungă ieri, la 30 de ani de la Podul de Flori. Au ajuns azi, după o noapte la Iași. Și apoi un ocol până la vama Leușeni.

Nu i-am primit în Piața Marii Adunări Naționale. I-am dus sub pod. Ca găinarii.

Apoi Aeroportul Chișinău a reținut zborul aeronavei românești cu miniștrii Nelu Tătaru și Marcel Vela. Chișinăul aștepta să fie achitate taxele aeroportuare. Tratatele internaționale prevăd că aeronavele oficiale nu trebuie să achite aceste taxe. După o jumătate de oră și intervenția Ministerului de Externe aeronava a plecat spre București.

Sunt micile găinării ale celor care scriu Marele Hronic al Găinarilor.

Comentarii(6)

  • Catalin

  • 4 ani în urmă

  Micile găinării, fac potul mare, nene George . Și se fac de 30 de ani. Dacă nu in toată REPUBLICA MOLOTOVA, atunci sigur in BÎClamentul de la KISHINIOV !

  1. @Catalin: Scuze pentru răulenii noștri, care au tot reușit de 30 de ani să stea cocoțați peste nevoile noastre. Sper că vom apuca, totuși, să ieșim din aceste „cumplite vremi”.

  • Mircea

  • 4 ani în urmă

  O întâlnire în PMAN ar fi încins hora unirii. « Bâcii » care decid de la parlament si primarie se cred cu putere si importanti, doar ca sunt niste gainari nemernici. E firesc, din nimic iese nimic. Din fericire, frontierele sunt permiabile si timpul harmasarilor cu stele în frune s-ar putea apropia.

  • Iuliana

  • 4 ani în urmă

  Frumos. Exact.
  La noi ca la nimeni.

  • iuliu Ibanescu

  • 4 ani în urmă

  Cum consideraţi declaraţia primului ministru al RM, că cică boala a ajuns în spitale prin intermediul medicilor sosiţi din Romania? Impertinenţă, inconştienţă, tupeu, nesimţire?

  1. @iuliu ibanescu: Nu știam de această declarație. Sper că nu există. Nu vreau să cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt