Blog

Un bărbat de 51 de ani din satul Porumbești, raionul Cantemir a hotărât să se sinucidă.
Unii susțineau că bărbatul e moldovean. Unii susțineau că bărbatul e basarabean. Unii susțineau că bărbatul e român. Alții ziceau că e român basarabean.
Unii ziceau că vorbea limba moldovenească. Alții ziceau că vorbea româna. Erau unii care spuneau chiar că vorbea cu chirilică. Iar alții ziceau chiar că vorbea cu latiniță.
Acest bărbat a hotărât să se sinucidă. Cu un cui. Și l-a bătut în tâmpla dreaptă.
Așa spune Gazeta de Sud.
Dar bărbatul n-a avut noroc. Medicii de această dată au intervenit prompt. Și acest bărbat n-a murit. Și-a pierdut doar parțial vederea.
„Este primul caz de acest fel în practica medicală din raionul Cantemir”, susține Gazeta de Sud.
Cazuri asemănătoare mai pot fi găsite în Nekrotitanium de Planeta Moldova. În Tenis cu moldoveni cazuri asemănătoare n-am găsit. Dar Tony Hawks, probabil, neștiind de existența acestui bărbat, l-a ocolit geografic.

Comentarii(6)

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  Paul Ricœur vorbind despre raportul între istorie si memorie remarca trei categorii de falsificare a memoriei: împedicata (de psychismui nostru), manipulata (de ideologi) si obligata (instrumentalizata de regim pentru a deforma istoria, identitatea colectiva si personala). Istoria si identitatea noastra mai sunt manipulate si instrumentalizate în acest sens.
  Despre sinucid vreau sa spun numai atît: este o solutie gresita a problematicii personale.

  1. @Mircea: Răspuns complet. Mă-nclin în fața comentariilor înțelepte.
   Totuși, am o nedumerire: ziaristul l-a întrebat pe acel bărbat de 51 de ani de ce a vrut să se sinucidă, pe mine, mă interesează cum naiba și-a bătut el cuiul în cap?

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  Stii Gheorghe, imaginatia omului(si a suicidarului si a ziaristului) nu are limite. Realitatea poate e alta.

  1. @Mircea. De acord.

  • Catalin

  • 12 ani în urmă

  George,
  realitatea, George nu e alta. E chiar aceea care a precedat, apoi a urmat gestului suicidar ratat. Sarmanul om a incercat el , in felul lui , sa scape de realitatea care-l chinuia.N-a reusit.N-a murit. Se relateaza de la fata locului doar ca” si-a pierdut partial vederea”. Deci, vezi care-i dilema? Si pe mine “ma intereseaza cum naiba si-a batut el cuiul in cap”.

  • Mircea

  • 12 ani în urmă

  @Catalin. Care forta îl împinge pe om sa se suicida într-o situatie poate chear dezesperata, si care forta îl împinge pe om sa se lupte si adesea sa învinga? Exemlu: lagarele de concentrare, unde multi prizonieri credeu si sperau. Dupa cîte stiu si înteleg, în conditiile extreme, dorinta de a supravetui e enorma. Suicidul e altceva. Victor Frankl a inventat logoterapia dupa ce a scapat de Auschwitz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt