Blog

Eu am nevoile mele. Niște dinți de reparat. O gripă de suportat șapte zile. De scos toporul din spate, împlântat prietenește de un vechi partener de afaceri și de un proaspăt măgar. Să tac despre un politician, care bate cu ciocanul toporul din spatele meu. Să verific semnele muncii unui lucrător care încă n-a înțeles că lucrează la editură. Să-i fac pe alții să uite cum au lucrat la o altă editură. Să fac graficul concediilor ca să nu mă pomenesc singur cuc în editură. Dar el o ține pe a lui: Filat, Plahotniuc, Ghimpu, Voronin, Filat, Ghimpu, Plahotniuc, Filat, Voronin, Ghimpu, Plahotniuc.
E cald, omule. E zăpușeală. Se strică carnea.
Și am de dus un topor în spate.
Totuși, raioanele s-au înroșit. Cu PL, fără PL. Cu PLDM, fără PLDM. Cu PD, fără PD. Dar peste tot e PCRM.

Comentarii(9)

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  n-am inteles!sinteti doar la primul topor?la virsta dumitale tre sa arati ca un arici ,cu spatele plin de lanci si topoare.si sa le spui ca in bancu ala-mai s. p.ca mi-am pus vesta antiglont!

  1. @catalin codru: Am fost un norocos. Prefer să am relații doar cu oameni buni. Pe restul îi pierd pe drum. Recunosc, s-au împuținat oamenii în partea asta de lume.

  • catalin codru

  • 13 ani în urmă

  buna filosofie,dar cate odata afli doar in anumite imprejurari adevarul despre cineva.sau altfel-daca ai prea multi magari in jurul tau,trebue sa admiti si varianta ca cel mai mare magar esti chiar tu.

  1. @catalin codru: Îmi este drag prozatorul bielorus Vasil Bîkov. Oamenii se developează în situații extreme. Curajoșii de zi cu zi, atunci când ajung într-o situație extremă, devin lași. S-ar putea întâmpla să trăiești o viață întreagă, dar să nu ai nicio ocazie să te developezi.

  • Mircea

  • 13 ani în urmă

  Nu e usor se-ti pastrezi calmul si luciditatea în asemeni conditii. Dar ai si satisfactie când reusesti. Sfidarea poate fi si excitanta si stimulanta.

  1. @Mircea: Mulțumesc pentru psihoterapia internautică.

  • Nic Arsanca

  • 13 ani în urmă

  Domnule Erizanu,
  Putem ajuta cumva, pe Internet fireste, si evident electronic, ca sa taiem – pina la radacina – coada toporului infipt in spatele dumneavoastra?
  Uita ca aveti mai multi prieteni decat ar fi parut la prima vedere.
  Nu va pierdeti luciditatea si detasarea, pentru ca nimic nu este mai devastator dupa tradari decat pierderea controlului evenimentelor.
  Succes in depasirea oribilelor timpuri prin care treceti.
  Cu stima,
  N R A

  1. @Nic Arsanca: Merci mult pentru vorbele frumoase. Dar e toporul meu. Îl duc eu. Virtual sunt înconjurat de prieteni. Real sunt în ocolul cu șacali. Cu un singur stăpân.

  • Catalin

  • 13 ani în urmă

  Stai asa , dom` Erizanu, sa ma developez si eu putintel. Chestia cu toporul e groasa rau, nu caz(!) nu l-ai putea scoate sau duce ca pe o cruce , colea. Ci pentru ca tot mereu i se schimba coada! De unde domnule , atatea cozi de topor in “Maldava”aia mica si cumplita la trai? Are ea atatia codri de arama?That is questions!
  Traiasca Vlad Filat si drapelul lui Stefan cel Mare si Sfant!
  PS- Observa, rogu-te, cat de patriotic incheie cel developat la mica developare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt