Azi începem Zilele Literaturii Române. La Cocoșul Roșu.Cu cei care vin. În literatura română.
Vitalie Colț
Născut pe 26 noiembrie 1972 în s. Mălăiești, r. Grigoriopol, absolvent al Colegiului de Medicină din Bender; membru al formațiilor „Snails”, „Furiosnails” și „Via Dacă”. Colaborează cu diferiți artiști din RM și România în domeniul muzicii, teatrului și filmului; textier, a apărut în antologia „Melopee pentru început de mileniu trei”. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” din Chișinău.
Rodica Gotca
Născută pe 9 mai 1994, s. Hârbovăț, raionul Anenii Noi, a absolvit Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Hârbovăț; licențiată în Științe ale educației, absolventa Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, specialitatea Limba și literatura română, masterandă la specialitatea Istorie și Teorie literară în cadrul aceleiași universități. Deținătoarea premiului Uniunii Scriitorilor din Moldova pentru cartea de poezii și eseuri „Ecoul sufletului meu” (Ed. Pontos, 2010), din cadrul concursului „Cărți manuscrise” al salonului Internațional de Carte pentru Copii Și Tineret (Ediția a XIII-a, 2009) și a titlului „Poetul anului”, acordat de Consiliul Raional Anenii Noi Secția Cultură, Turism și Sport (2013). Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” din Chișinău. A publicat poezii în revista „România Literară”, debut cu un eseu critic în „Revista Literară. Entuziasmată de citit și scris, de metatext/critificțiune și încrezătoare în literatura contemporană.
Iulia Iaroslavschi
Născută pe 16 februarie 2001 în orașul Chișinău. Elevă a Instituției Publice Liceul Teoretic Spiru Haret. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” din Chișinău. Captivată de farmecul literaturii și magiei muzicii, gata să experimenteze în orice domeniu.
Artiom Oleacu
Născut pe 30 ianuarie 1986, în Chișinău, Republica Moldova. În 2009 a absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea Actorie. Urmează un master la Scriere dramatică. Din 2011 actor la Teatrul „Satiricus Ion Luca Caragiale.” În 2013 obține premiul II la Concursul Național de Dramaturgie, organizat de Ministerul Culturii al RM. Piesa „X și Y în căutarea răspunsului”. În 2015 învingător la Concursul de Dramaturgie, organizat de Uniunea Teatrală din RM, piesa „Diagonala B.” Actor, dramaturg, poet. Participant activ la Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” și Cenaclu „Republica”. A publicat în revista „România literară”, „Revista Literară”.
Anastasia Palii
Născută pe 29 iulie 1993 în orașul Fălești, R. Moldova. A absolvit Facultatea de Arte Plastice și Design, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, secția Arte Decorative. Urmează un master în Design Grafic, în cadrul aceleiași facultăți. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu”. Activează în domeniul managementului cultural. A publicat poezii în revista „România literară”.
Elena Răileanu
Născută pe data de 25 mai 1994. Este masterandă la USM, facultatea „Psihologie și Științe ale Educației”. Lucrează la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Visează să scrie o carte, prin care oamenii să devină mai buni. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” din Chișinău.
Doina Roman-Baciu
Născută la 13 iunie, 1992, în satul Grăseni, raionul Ungheni. Masterandă la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Facultatea de Filologie, specialitatea: Istorie și Teorie literară. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Bilbioteca Publică „B.P. Hasdeu”.
Veronica Ștefăneț
Născută pe 15 decembrie 1985 în Chișinău. A absolvit liceul „Gh. Asachi”, studii neterminate la Facultatea de Jurnalism la USM. Grafician la televiziune, director AO „Trigon”, director executiv Ethno Jazz Festival. Frecventează Atelierul „Vlad Ioviță” de la Biblioteca Publică „B.P. Hasdeu” și Cenaclu „Republica”. A publicat în revistele „România literară” și „Revista Literară”.