Blog

Am înțeles. Cultura, comisia Cultură, va fi reprezentată în Parlamentul RM destoinic.

Marina Radvan, deputat PSRM, de astăzi este membră a Comisiei Cultură
Marina Radvan, deputat PSRM, de astăzi este membră a Comisiei Cultură

De astăzi eu, Em.Galaicu-Păun, Valentin Guțu, Vladimir Beșleagă, Ion Druță, Eugen Lungu, Lică Sainciuc, Vitalie Ciobanu ș.a.m.d. suntem rădvani.
Iubită țară, îți mulțumesc.

Comentarii(19)

  • Ion

  • 9 ani în urmă

  De la Anatol Durbală preluat:
  “Ascultând interviul proaspătului membru al Comisiei Cultură a Parlamentului RM, boxerul Ţuţu, mi-am amintit de celebra piesă “Radu Ştefan – Întâiul şi Ultimul”, scrisă de regretatul Aureliu Busuioc încă în anul 1969! Şi m-am gândit că Busuioc se poate considera un privilegiat că nu este sub protecţia unei asemenea Comisii, cu toate că a avut şi el comisiile lui când scria asta:
  Radu Ştefan: – Căpitane Sămăchişă, tu ştii să citeşti?”
  Sămăchişă: – Nu!
  Radu Ştefan: – Dar să scrii?
  Sămăchişă: – Nu!!
  Radu Ştefan: – La cultură cu tine!…
  Sămăchişă: – Nu mă pedepsi, Măria Ta! Cu cultura să se ocupe Ministerul Cuculturii!…”

  1. @Ion: Probabil, tipa ar fi fost bună pentru buget sau la imunitate.

  • Nic Arsa

  • 9 ani în urmă

  Personajul Marina Radvan, deputat PSRM, face parte din lunga serie de asa-ziși politicieni, din ambele țări românești, apăruți după căderea zidului Berlinului, aidoma ciupercilor în umezeala umbroasă a pădurii, care continuă să decadă moral neîntrerupt de vreo 24-25 de ani, coborând ștacheta calității ambelor Parlamente la cote atât de joase, încât parlamentarii-marionetă ai raposatelor timpuri komuniste, adiind retroactiv și retrospectiv ca un parfum cu iz unic combinat, de Bug și de Dâmbovița, ar luci astăzi orbitori, precum soarele la amiază, pe un cer fără de nori, în ziua solstițiului de vară.

  1. @Nic Arsa: Atâta timp cât cultura va fi lăsată la marginea societății, atâta timp vom avea rădvani în politică. Și încet-încet rădvanii vor ajunge să domine și societatea.

 1. Nu stiam ca liberalii moldoveni sunt atat de pudici…

  1. @Vitalie: Nu sunt pudici. Nu mă deranja deloc dacă Radvan se duce în Comisia economie sau cea cu imunitatea deputaților.

 2. In comisia aia mai sunt oameni care ”nu au treaba cu cultura” (Liliana Palihovici, Ion Cebna). De ei de ce nu va luati? Indignarea mi se pare selectiva.

  1. @Vitalie: Greșit. Liliana Palihovici este printre cei zece politicieni care intră în librării. Cumpără cărți. Ion Ceban a fost pe la Ministerul Educației. Și apoi nu am cunoștință de pozele lor, gen „gânditorul de la Hamangia”. Dacă eram stângist, atunci întrebam de băiatul cela care se luptă pe unde poate. Cea are el cu cultura?

 3. Radvan cica e actrita… Buna-proasta, asa e.

 4. Pe mine ma amuza energia care merge la discutia despre Radvan si lipsa oricarei energii si mobilizare la discutiile despe politicile culturale in Moldova…

  1. @Vitalie: De fapt, ceea ce am vrut să spun, poate nu am fost atât de explicit, ar suna direct așa: atitudinea statului față de cultură e exact ca în poza cu Radvan. De aia m-am simțit radvan. Atât.

 5. e incorect sa ”ilustrati” atitudinea statului fata de cultura cu poze din albumele personale ale unor oameni…asa am fost eu crescut sa cred.

  1. @Vitalie: Nu știam că albumul de familie se pune la vederea tuturor. Pe facebook.

 6. L-au pus altii (asa zice Radvan ca i-au aparut pozele pe retelele de socializare)…
  Iar facebook-ul nu e chiar ”vederea tuturor”…
  Imi dau seama ca dupa asta nimeni n-o sa mai puna nimic pe facebook pentru ca fiecare se teme ca ”ar putea fi citit gresit”, ”ilustrat aiurea” etc…
  Si uite asa facem o societate aiurita cu manutele noastre, fara ajutor extern.

  1. @Vitalie: Dumnezeu cu Radvan. Și cu gestul ei. Dumnezeu cu această comisie parlamentară. Eu voi face cărți, atât cât pot, fără rădvan. Am un gust amar atunci când în RM se vorbește despre cultură. A fost până la radvan. Va fi și după. Sper să nu intervină. Să nu facă bine. Să nu vrea binele culturii. Să lase cultura acolo unde cred politicienii. La merișor. O societate fără cultură se potrivește de minune cu viitorul RM. Și gândurile lor. Mai bine să mă uit de la merișor în sus decât să stau aplecat.

  • Viorica

  • 9 ani în urmă

  Vitalie,exact despre „ politici culturale” se discută. De-acum încolo le vor face (aproba) persoanele care „ se f.. pentru mâncare”.

  • Catalin

  • 9 ani în urmă

  Lasa , mai George , ca-s crestini si boxerii si , ma rog ,celelalte asistente culturale. Vor defila cu mitropolitul Vladimir Moldavul si-al plaiurilor Antalyei, scotand praporii si icoanele spre blestemarea foarte culturala a gay-ilor locali. Si vor primi , ca in zilele dintai, binecuvantarea Inalt Sfintieie Sale KIRIL Moscalul,care va sa zica. AMIN.

  1. @Catalin: Văd că au și Antenele asistente.

  • Socrates

  • 9 ani în urmă

  Daca in legislativ sau guvernli s-ar propune sa scrie un eseu despre cultura, vom vedea ca va fi cea mia mare deyamagire. Cultura este percepută eronat in diverite instituţii, chiar şi în ministerul de resort. A vrut primul parlament să reunească CULTURA cu CULTELE, şi cuiva nu le+a plăcut. Iată de ce cultura este Terr incognito. De aici si toate problemele nostre se trag in ultimile decenii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt