Blog

Astăzi, când apărea public decizia de instaurare a cenzurii în Republica Moldova cu semnătura lui Dragoș Vicol, un partizan al netului a raportat pe Facebook că toate videourile din campania Urgența de lectură conțin elemente abuzive. Au fost șterse de cifrele facebookului videourile cu Constantin Cheianu, Radu Vancu, Alina Purcaru, Ion Druță, Lilia Bicec-Zanardelli, Claudiu Komartin, anunțul cu cele 100 de ebookuri Cartier gratuite pentru diasporă, textul despre Vintilă Mihăilescu.

Gestul meu și al echipei Cartier a fost foarte simplu: în vremuri grele încercăm să ne adunăm și se ne ajutăm cumva. Atât.

N-am bănuit că omul cu cerul gurii negru poate opri pandemia prin blocarea unor mesaje de susținere a oamenilor în cumplite vremi.

Este un scriitor. Care n-a publicat niciodată la Editura Cartier.

Pentru soluții, propuneri, rog, să-mi scrieți pe mail: erizanu@cartier.md.

Comentarii(3)

  • Johny

  • 4 ani în urmă

  “Nas eb..t a mi krepceaem”, era o vorba la Soiuz.
  Incercati Instagram, evreul Garik Korogodski demult implora lumea sa treaca din facebook in Insta deoarece a fost blocat de mai multe ori.

  1. @Johny:E o idee. Mulțumim.

  • Nic Arsa

  • 4 ani în urmă

  Din păcate, această entitate, FaceBook, este una din campioanele absolute ale violărilor drepturile intelectuale, chiar în versiunea acestei legi din Statele Unite însele, Intellectual Property Law (1976). De aici și până la cenzurare este doar un pas, pe care Zuckerberg et Company îl fac cu ușurință, în pas de gâscă, stil Coreea de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filtre
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt